Contact Inloggen
Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Kijk wat er voor jou te doen is in Zwolle lees meer

Leren over dieren, hartstikke leuk

Meer leren over jouw harige, gevederde, gepantserde en geschubde stadsgenoten? Op de kinder- en wijkboerderijen staan educatieve informatieborden. Hierop lees je bij welk dier je staat en wat de verzorging hiervan met zich meebrengt. Denk je erover om een huisdier aan te schaffen? Dan kun je advies krijgen over wat hierbij komt kijken, hoe je jouw nieuwe metgezel het best verzorgt, wat dit kost en hoe je hem/haar goed leert kennen. Extra informatie, foto's én leuke weetjes van verschillende dieren vind je allemaal op deze pagina. Veel plezier met lezen én leren!

Leren over dieren, hartstikke leuk

Over welk dier wil jij graag meer weten?

Ezel

Ezel

Ezels zijn hoefdieren. Ze zijn familie van paarden, maar ze hebben verschillen in uiterlijk. Wil je meer weten over de ezel? Lees hier meer.

Bij

Bij

Bijen zijn geleedpotige, sociaal levende insecten met vliesvleugels. Wil je meer weten over de bij? Lees hier meer.

Schaap

Schaap

Schapen zijn middelgrote hoefdieren met een dikke vacht. Wil je meer weten over het schaap? Lees hier meer.

Geit

Geit

Geiten zijn kleine tot middelgrote, herkauwende hoefdieren die in kuddes leven. Wil je meer weten over de geit? Lees hier meer.

Konijn

Konijn

Konijnen leefden miljoenen jaren in het wild in Frankrijk en Spanje. Door de ijstijden tussen 12 en 17 duizend jaar geleden ontstond er een splitsing. Wil je meer weten over het konijn? Lees hier meer.

Kip

Kip

Een kip is een vogel die door de mens gehouden wordt voor productie van vlees en eieren, maar ook als hobbydier. Wil je meer weten over de kip? Lees hier meer.

Cavia

Cavia

Cavia’s zijn gezellige knaagdieren die goed tam kunnen worden en zelden bijten. Wil je meer weten over de cavia? Lees hier meer.

Varken

Varken

Varkens zijn intelligente groepsdieren en een van de meest voorkomende zoogdieren ter wereld. Wil je meer weten over het varken? Lees hier mee.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!