Contact Inloggen
Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Kijk wat er voor jou te doen is in Zwolle lees meer
nieuws

Hulp aan Syrië en Turkije

Woensdag 8 februari 2023

In de nacht van 6 februari is het grensgebied tussen Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen, waarbij duizenden mensen om het leven zijn gekomen en miljoenen mensen zijn getroffen door de gevolgen van de natuurramp. Inmiddels hebben humanitaire organisaties uit meer dan 70 landen hulp geboden in de vorm van zoek- en reddingsacties. Ook als burger kun je op afstand hulp bieden. Op deze pagina lees je over de (Zwolse) initiatieven die zijn opgezet om slachtoffers te helpen.

Noodhulp Syrië

Op dit moment is er nog onvoldoende noodhulp beschikbaar in Syrië, omdat hulporganisaties zich vanwege de oorlog terug moeten trekken. Mustafa Abroush (23), die in 2019 naar Nederland is gevlucht, helpt via zijn vader in Aleppo slachtoffers in Syrië. Met behulp van giften worden medicijnen, luiers, babyvoeding, kleding en behandelingen in het ziekenhuis gekocht. Om Mustafa en zijn vader te ondersteunen kun je een gift overmaken naar: M. Abroush, NL88 INGB 0426110803, o.v.v. 'Noodhulp Syrië.'

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Op 1 april organiseert De Fontein is Stadshagen de jaarlijkse beurs om tweedehands kinderkleding en speelgoed te verkopen en te ruilen. De opbrengst wordt gedoneerd aan Syrië en Turkije. Kom jij ook langs tussen 09:30 en 11:00?

Lees meer.

GoFund - Noodhulp aan Turkije

Met deze inzamelingsactie wordt eten, drinken, dekens, kussens, tenten, slaapzakken, verwarming e.d. gekocht om de slachtoffers van de natuurramp te helpen.

Doneer hier

Landelijke initatieven

Giro 7244 - Doneer aan het Rode Kruis
Turks Islamitische Culturele Stichting - Inzamelingsactie

Wil jij een initatief aanmelden?

Ben jij een initiatief gestart en wil je daar aandacht voor via de kanalen van SamenZwolle? Mail dan naar leon@samenzwolle.nl of bel 038 - 750 83 87.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!