Contact Inloggen
Meer weten over SamenZwolle? lees meer

Vluchtelingenhulp

De stad Zwolle biedt onderdak en hulp aan vluchtelingen. Ook burgers dragen hun steentje bij. Denk aan het verzamelen van goederen, het vinden en inrichten van locaties, het organiseren van inzamelacties en meer. De betrokkenheid van de Zwollenaren is groot. Ook jij kan vluchtelingen op verschillende manieren helpen! Kijk op deze pagina wat je kunt doen en welke diverse initiatieven opgestart zijn om hulp te bieden. Wil jij iets voor vluchtelingen betekenen, maar weet je niet precies wat? Laat het ons weten of neem een kijkje tussen de oproepen.

Vluchtelingenhulp

Vrijwilligers gezocht!

Zwolle opent een opvanglocatie voor 300 statushouders en kansrijke asielzoekers. Daarnaast worden 45-60 Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV'ers) ondergebracht in het Mercure Hotel tot eind 2023. Present Zwolle en SamenZwolle zoeken vrijwilligers voor activiteiten zoals wandelen, taaloefeningen, sporten en samen eten. Help jij mee om een vluchteling in Zwolle een warm welkom te geven?

Meld je dan aan via de website van Present Zwolle!

Gemeente Zwolle

Op de Vluchtelingen pagina van gemeente Zwolle vind je informatie over de opvang en ontwikkelingen rondom de vluchtelingen die in Zwolle verblijven.

Ga naar de website van de gemeente Zwolle

Activiteiten voor vluchtelingen

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Klets & Koek

Klets & Koek van Stichting Present is een informele taalgroep waar zowel Nederlandse sprekers als nieuwkomers in Nederland samen kunnen komen om de Nederlandse taal te oefenen. Het is een gastvrije omgeving waar mensen kunnen kletsen of lezen om hun taalvaardigheid te verbeteren. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of welk taalniveau je hebt, iedereen is welkom en deelname is gratis. Naast taalondersteuning biedt Klets & Koek ook hulp bij andere vragen, zoals werk, school of het begrijpen van moeilijke brieven. Help jij mee als vrijwilligers of wil je iemand aanmelden?

Ga dan naar de website van Klets & Koek
Uitzendbureau voor vluchtelingen

Uitzendbureau voor vluchtelingen

Heroyam is in 2022 gestart met als doel vluchtelingen die naar Nederland kwamen te helpen bij het vinden van een baan. De Nederlandse overheid heeft Oekraïense vluchtelingen toegestaan om in Nederland te werken zonder een tewerkstellingsvergunning (TWV), waarmee we Oekraïners kunnen helpen om snel werk te vinden na aankomst in Nederland.

Ga naar Heroyam

Vluchtelingen hulp bieden? Kijk tussen de vacatures!

Er zijn op dit moment geen vrijwilligerswerk-vacatures

Plaats een vacature

Wat kun jij doen voor de opvang van vluchtelingen?

Via Vluchtelingenwerk kunnen gastgezinnen zich aanmelden, ook kun je een petitie ondertekenen en een poster uitprinten om je solidariteit te tonen.

Steun vluchtelingen

Meld je aan als gastgezin voor vluchtelingen

Takecarebnb maakt het mogelijk dat vluchtelingen tijdelijk bij een gastgezin logeren. Heb jij een kamer over? Voor gastgezinnen is de logeerperiode een bijzondere ervaring. De gast blijft maximaal drie maanden logeren. Je geeft je gast een warm welkom en een positieve start in Nederland.

Meld je aan als gastgezin voor vluchtelingen

Informatie voor vluchtelingen

Refugeehelp

Refugeehelp

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

Zorgverzekeringslijn

Zorgverzekeringslijn

Informatie over hoe de zorg voor Oekraïners in Nederland is geregeld. Ook deels in de Oekraïense taal te lezen.

Pharos

Pharos

Informatie voor hulpverleners en vrijwilligers over regelingen en vergoeding van zorg aan Oekraïense vluchtelingen.

Ready2help?

Zet je je graag in voor het Rode Kruis, maar heb je niet elke week tijd voor vrijwilligerswerk? Meld je aan voor Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Ruim 98.000 mensen staan op oproepbasis klaar bij nood.

Doe mee en meld je aan!

Heb jij een nieuw initiatief of wil je ergens mee helpen maar weet je niet goed wat?

Laat het ons weten!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!