Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Dementie? Aan de slag bij Restaurant Deksels!

In Zwolle start een nieuw project: jonge en/of vitale mensen met dementie krijgen de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Restaurant Deksels dat is ondergebracht in de Kringloopwinkel aan de Veerallee in Zwolle. Een unieke pilot in de regio, waardoor mensen met geheugenproblemen of dementie hun talenten kunnen inzetten als vrijwilliger.

Dementie? Aan de slag bij Restaurant Deksels!
“Het is geen uitbreiding op de reguliere dagbesteding in Zwolle, maar een voor de regio vernieuwend concept. Jonge en/of vitale mensen met dementie die in aanmerking willen komen voor een werkplek zullen een matchingsgesprek voeren.”

Het idee is afkomstig van begeleider van Restaurant Deksels, Jos van der Weijden. Na het zien van Restaurant Misverstand, het SBS6-programma waar jonge mensen met dementie onder deskundige begeleiding een restaurant runnen, dacht hij: “Dat kan hier ook.” Daardoor ging het balletje rollen. De Kringloop zocht contact met het Netwerk Dementie IJssel- en Vechtstromen en een eerste kennismaking werd gepland tussen de mensen van de Kringloop, Alzheimer Nederland en het netwerk.

Het plan is om in september te starten met de pilot

Er wordt begonnen met twee fulltime plekken: één in de bediening en één in de keuken. Deze kunnen door meerdere vrijwilligers samen vervuld worden. De Kringloop-medewerkers die bij de pilot betrokken zijn, hebben de training "Samen Dementievriendelijk gevolgd". En inmiddels zijn ze gestart met een verdiepingstraining, zodat de nieuwe vrijwilligers goed begeleid worden. Tijdens deze training wordt vooral aandacht besteed aan het ondersteunen en begeleiden van de vrijwilligers en het omgaan met onverwachte situaties.

Kom jij (jouw cliënt) werken bij Restaurant Deksel?

Zou jij het leuk vinden om te werken bij Restaurant Deksel of is jouw cliënt geschikt? Neem contact op met Restaurant Deksels via onderstaande button. Er volgt dan een matchingsgesprek tussen de kandidaat, de kok en de casemanager. Het is belangrijk dat er korte lijnen zijn tussen het restaurant en de casemanager en een duidelijke rolverdeling wordt afgesproken. Is er een match, dan wordt een contract opgesteld en ondertekend.

Neem contact op

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!