Contact Inloggen
Meer weten over SamenZwolle? lees meer
organisatie

Gotong Royong

Wijk

Stedelijk

Categorie

Welzijn & Zorg

Bezoek onze website

Over Gotong Royong

Wat is Gotong Royong?

Zorgen voor elkaar, dat betekent Gotong Royong. De vrijwilligers van Gotong Royong ondersteunen senioren met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië. Zij doen dat op zo'n manier dat deze senioren zich vertrouwd en gerespecteerd voelen. Namelijk door in de benadering rekening te houden met hun Indische of Molukse achtergrond, cultuur en geschiedenis. Dit noemen we bij Pelita contextgebonden en cultuursensitief.

Onze meeste vrijwilligers hebben eveneens een Indische of Molukse achtergrond, of in ieder geval een sterke affiniteit hiermee. Bijdragen aan het welzijn van deze senioren en voorkomen dat ze in een sociaal isolement terecht komen, vormen hun uitgangspunt.

Is Gotong Royong iets voor u?

Zou u het leuk vinden om als oudere eens samen met een ander iets te ondernemen? Met iemand die begrijpt waar u vandaan komt? Samen koffie drinken of uw verhaal kunnen doen. Of misschien wilt u een keertje winkelen of een Masoek Sadja uitproberen of Indische Eettafel?

“Ik ben zo blij met de vrijwilligster die wekelijks bij mij komt. Ik kan zo fijn met haar kletsen! We gaan wel eens samen boodschappen doen en binnenkort gaan we naar de Masoek Sadja! Nu kan dat.”

Gotong Royong heeft vrijwilligers die dit allemaal graag met u willen ondernemen. Onze vrijwilligers hebben zelf vaak een Indische of Molukse achtergrond. Dit maakt het contact misschien gemakkelijker, want u begrijpt elkaar beter. U kunt met hen praten over vroeger of samen de keuken in om een lekkere pan nasi te gorengen. U zit nergens aan vast en er wordt niets van u verwacht.

Contactgegevens

Telefoon:
+31 6 13133421

E-mail:
gotongzwolle@hotmail.com

Social media:
Gotong Royong

Vrijwilligersvacatures van Gotong Royong

Er zijn op dit moment geen vrijwilligerswerk-vacatures

Plaats een vacature

Activiteiten van Gotong Royong

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!