Contact Inloggen
Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Kijk wat er voor jou te doen is in Zwolle lees meer

SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van 67-plussers. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen
Zomerkalender 2023

Zomerkalender 2023

Via onderstaande knop download u Zomerkalender 2023 van SamenOuderen. U vindt de fysieke SamenOuderen kalender ook bij uw dichtsbijzijnde bibliotheek en verzorgingstehui.s Daarnaast vindt u maandelijks SamenOuderen-kalenders in de Vinexpress, Stins, AAKWAA en Assendorper met activiteiten bij u in de buurt!

SamenOuderen Zomerkalender 2023 (t/m september 2023)

Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

55 jaar of ouder én uit een ander land? Kom naar de activiteiten voor ouderen in Zwolle. In Zwolle is er veel te doen voor ouderen. Het gaat om gezelligheid en ontmoeting. Dan is het fijn als je elkaar verstaat. Voor mensen die geen Nederlands spreken of die uit een ander land komen, zijn er ook groepen. Op de pagina 'ouderen met een migratieachtergrond' is daar alles over te vinden! Van (multiculturele) activiteiten tot verhalen van ouderen met een migratieachtergrond.

Lees gauw verder!

Bekijk alle activiteiten voor senioren in de stad

Koor "Oud Goud" - Nieuwe Haven - IJsselheem (maandag, 19:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 2 okt. van 19:00 tot 20:30
  • Nieuwe Haven - IJsselheem
activiteit
binnenstad
cultuur & amusement
samen & ontmoeten

Postzegelclub - De Terp (maandag, 10:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 2 okt. van 10:00 tot 11:30
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
samen & ontmoeten
hobby & creatief

Milde Yoga - De Pol (maandag, 16:15)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 2 okt. van 16:15 tot 17:15
  • De Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
activiteitenbegeleiding
sport & spel
samen & ontmoeten

Nederlandse les op de maandagmiddag

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 2 okt. van 13:30 tot 15:30
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
scholing & taal
samen & ontmoeten
migrantenouderen

Yoga - De Pol (maandag, 15:15)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 2 okt. van 15:15 tot 16:15
  • De Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Uitgelichte activiteiten voor Zwolse senioren

Briljant! - Voor de creatieve 65-plussers

Briljant! - Voor de creatieve 65-plussers

Briljant, is een gratis kunstproject speciaal voor ouderen. In 8 bijeenkomsten maakt u een kunstwerk die in de laatste bijeenkomst gepresenteerd wordt aan vrienden, familie en stadsgenoten. Het doel: creatief uitgedaagd worden plezier maken met andere deelnemers. Een moment om naar uit te kijken!

Dansavond voor senioren!

Dansavond voor senioren!

De Dansavond voor Senioren vindt nu elke twee maanden plaats! Op vrijdag 25 augustus 2023 bent u van 19:00 tot 21:00 uur weer van harte welkom om de wals, foxtrot en twist te dansen bij het Cultuurhuis. De toegangsprijs is €3 euro en de kaartjes kunt op de avond zelf aan de deur kopen. Voor vragen belt u naar WijZ Welzijn 038 851 5700.

Post!

Post!

POST! is een correspondentieproject voor ouderen vanaf 65 jaar. Wilt u zelf schrijven met een generatiegenoot? Of kent u iemand die graag brieven zou willen schrijven en ontvangen? Op deze pagina leest u hoe POST! werkt en hoe u uzelf of iemand anders kunt aanmelden.

Verhalen van senioren: ‘Het is leuk om zélf op pad te gaan’

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nog. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

Lees verder

Hulp en ondersteuning

Zinvolle daginvulling

Zinvolle daginvulling

Bent u op zoek naar een daginvulling die past bij uw mogelijkheden, maar heeft u hier extra ondersteuning bij nodig? Wij denken graag met u mee op het gebied van vrijwilligerswerk, activiteiten en sociale contacten. Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Zwolle Dementievriendelijk

Zwolle Dementievriendelijk

Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn gezamenlijk met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: een themapagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Neem een kijkje op de pagina dementievriendelijk via onderstaande knop.

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg

Als mantelzorger bent u geen professionele zorgverlener, maar geeft u wel zorg aan iemand in uw omgeving die dat nodig heeft. Vaak zelfs langdurig én intensief. Het is daarom heel belangrijk dat u als mantelzorger ook goed voor uwzelf zorgt. Steunpunt Mantelzorg heeft verschillende diensten die u kunnen helpen.

Verhalen van senioren: ‘Onze activiteiten maken het leven van ouderen leuker’

Birsen Tas van WijZ Welzijn weet voor iedere oudere wel een passende activiteit te vinden. En als die er niet is, dan kijkt ze gewoon of ze het kan organiseren. ‘In veel gevallen is de activiteit niet een doel op zich. Het is vaak een middel om onder de mensen te zijn.’

Lees haar verhaal

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, om actief en gezond te blijven, om iets voor een ander te betekenen, om kennis en ervaring op te doen en te delen, maar vooral omdat het leuk is om te doen! Houdt u van de natuur? Bent u een echte regelaar? Of helpt u liever mensen één op één? Op de vacaturebank van ZwolleDoet! staan ruim 300 vrijwilligersvacatures, keuze genoeg!

Ga naar Zwolledoet!

Samen Tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief SamenOuderen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste oproepen en activiteiten met betrekking tot ouderen ? Of bent u benieuwd naar alle tips, kennis en ervaringen die wij te delen hebben? Meldt u dan via de knop hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!

Abonneer

SamenOuderen partners

SamenOuderen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!