Contact Inloggen
Zien wat jij kunt doen voor vluchtelingen? Bekijk de Vluchtelingenhulp pagina. lees meer

SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van 65-plussers. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen

Heeft u zin in een gezamenlijke lunch met andere ouderen?

Lijkt het u leuk om samen met andere ouderen te lunchen? Een gezellig gesprek te voeren, onder het genot van heerlijk eten en muzikaal vermaak? SamenOuderen organiseert op 29 september een lunch op het Deltion College. Klik op onderstaande knop voor meer informatie of bel naar Wijz Welzijn om u aan te melden: 038 851 57 92.

Lunch voor ouderen

Wat gaat u doen vandaag?

Yoga - De Terp (Dinsdag, 09:30)

Geplaatst door WijZ Welzijn
 • Di. 27 sep. van 09:30 tot 10:30
 • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
sport & spel
samen & ontmoeten

Milde Fitgym - Havezate Zwolle (Dinsdag, 11:15)

Geplaatst door WijZ Welzijn
 • Di. 27 sep. van 11:15 tot 12:15
 • Havezate Zwolle
activiteit
holtenbroek
activiteitenbegeleiding
sport & spel
samen & ontmoeten

Fitness - Clubgebouw SV Zwolle (Dinsdag, 08:45)

Geplaatst door WijZ Welzijn
 • Di. 27 sep. van 08:45 tot 09:45
 • Clubgebouw SV Zwolle
activiteit
assendorp
sport & spel
samen & ontmoeten

Yoga - De Terp (Dinsdag, 10:30)

Geplaatst door WijZ Welzijn
 • Di. 27 sep. van 10:30 tot 11:30
 • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
sport & spel
samen & ontmoeten

Milde Fitgym - Westenhage 42 (Dinsdag, 13:45)

Geplaatst door WijZ Welzijn
 • Di. 27 sep. van 13:45 tot 14:45
 • Westenhage 42
activiteit
westenholte
activiteitenbegeleiding
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit
Activiteitenkalender najaar 2022

Activiteitenkalender najaar 2022

Ook dit najaar zijn er veel leuke buurtkamers, informatiepunten en sport- en hobbyactiviteiten voor ouderen in Zwolle te vinden. Download de activiteitenfolder najaar 2022 voor een greep uit het aanbod. Kijk voor het totale aanbod bij activiteiten.

SamenOuderen Najaarsagenda

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, om actief en gezond te blijven, om iets voor een ander te betekenen, om kennis en ervaring op te doen en te delen, maar vooral omdat het leuk is om te doen! Houdt u van de natuur? Bent u een echte regelaar? Of helpt u liever mensen één op één? Op de vacaturebank van ZwolleDoet! staan ruim 300 vrijwilligersvacatures, keuze genoeg! Wilt u dat er iemand meezoekt naar een passende vrijwilligersfunctie? Neem gerust contact op met ons voor een bemiddelingsgesprek.

Ga naar Zwolledoet!

Zwolle dementievriendelijk

Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn gezamenlijk met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: een themapagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Neem een kijkje op de pagina dementievriendelijk via onderstaande knop.

Zwolle Dementievriendelijk

Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

Om het aanbod voor senioren ook aan te laten sluiten op mensen die niet in Nederland zijn geboren, een andere moedertaal hebben en waarbij de culturele gebruiken anders zijn vergeleken bij de eigen cultuur, zijn er activiteiten of groepen speciaal voor deze ouderen. Zo kunnen ook zij meedoen aan activiteiten en deze groepen bezoeken. Speciaal voor familie, het netwerk en verwijzers van ouderen met een migratieachtergrond hebben wij dit aanbod in Zwolle verzameld. Heb je vragen dan denken we graag mee, ook als het gaat om het reguliere aanbod van SamenOuderen. Want ook daar zijn en blijven onze migrantenouderen van harte welkom!

Contact

Digitale Nieuwsbrief SamenOuderen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste oproepen en activiteiten met betrekking tot ouderen ? Of bent u benieuwd naar alle tips, kennis en ervaringen die wij te delen hebben? Meldt u dan via de knop hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!

Abonneer

‘Het is leuk om zélf op pad te gaan’

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nog. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

Lees verder

Wij denken graag met u mee!

Weet u niet goed wat bij u past? Wilt u graag dat we even met u meedenken over een leuke dagbesteding? Of bent u op zoek naar een activiteit voor een vriend, familielid of kennis? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


  Jouw contactgegevens

  Wanneer je dit formulier invult voor iemand anders, gaan we ervan uit dat de deelnemer daarvan op de hoogte is.


      Informatie over persoon die je wilt aanmelden

                       Samen Tegen Eenzaamheid

                       Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

                       Meer informatie

                       SamenOuderen partners

                       SamenOuderen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners

                       Aanmelden nieuwsbrief!

                       Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

                       Meld je aan!