Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van 67-plussers. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen

Vitaliteitsdag

WijZ en SportService Zwolle organiseren samen een gratis Vitaliteitsmiddag voor alle Zwolse senioren op vrijdag 21 juni. Een gezellige middag waarbij sport en spel centraal staat en waarbij vooraf ook nog een gezonde lunch wordt aangeboden door studenten van het Deltion College tussen 12.30-13.30 uur.

Lees meer over de Vitaliteitsdag

Bekijk alle activiteiten voor senioren in de stad

Fitness - MoviMiento (maandag, 11:45)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 27 mei van 11:45 tot 12:45
  • MoviMiento
activiteit
holtenbroek
sport & spel
samen & ontmoeten

Milde Yoga - De Pol (maandag, 16:15)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 27 mei van 16:15 tot 17:15
  • De Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
activiteitenbegeleiding
sport & spel
samen & ontmoeten

Nederlandse les op de maandagmiddag

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 27 mei van 13:30 tot 15:30
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
scholing & taal
samen & ontmoeten

Buurtkamer Rumah Kenangan

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 27 mei van 10:00 tot 16:00
  • Locatie Kembang Baru
activiteit
holtenbroek
welzijn & zorg
samen & ontmoeten
religie & levensovertuiging

Yoga - De Pol (maandag, 15:15)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Ma. 27 mei van 15:15 tot 16:15
  • De Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

55 jaar of ouder én uit een ander land? Kom naar de activiteiten voor ouderen in Zwolle. In Zwolle is er veel te doen voor ouderen. Het gaat om gezelligheid en ontmoeting. Dan is het fijn als je elkaar verstaat. Voor mensen die geen Nederlands spreken of die uit een ander land komen, zijn er ook groepen. Op de pagina 'ouderen met een migratieachtergrond' is daar alles over te vinden! Van (multiculturele) activiteiten tot verhalen van ouderen met een migratieachtergrond.

Lees gauw verder!

Dansavond voor senioren!

Stof die dansschoenen maar af, want op 7 juni is het weer zover: de Dansavond voor senioren in het Cultuurhuis! Van wals tot twist en moderne dans, voor ieder wat wils. De deuren gaan open om 19:00 uur en tickets koopt u bij aankomst. Trek uw mooiste outfit aan en beleef een swingende avond vol gezelligheid!

Lees meer over de Dansavond voor senioren!

Hulp en ondersteuning

Zinvolle daginvulling

Zinvolle daginvulling

Bent u op zoek naar een daginvulling die past bij uw mogelijkheden, maar heeft u hier extra ondersteuning bij nodig? Wij denken graag met u mee op het gebied van vrijwilligerswerk, activiteiten en sociale contacten. Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Zwolle Dementievriendelijk

Zwolle Dementievriendelijk

Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn gezamenlijk met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: een themapagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Neem een kijkje op de pagina dementievriendelijk via onderstaande knop.

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg

Als mantelzorger bent u geen professionele zorgverlener, maar geeft u wel zorg aan iemand in uw omgeving die dat nodig heeft. Vaak zelfs langdurig én intensief. Het is daarom heel belangrijk dat u als mantelzorger ook goed voor uwzelf zorgt. Steunpunt Mantelzorg heeft verschillende diensten die u kunnen helpen.

Theater Overdag

Is het niet heerlijk om naar het theater te gaan terwijl de zon nog schijnt en vervolgens in het daglicht weer naar huis te keren? Om deze reden hebben Zwolse Theaters en SamenOuderen een fantastisch programma voor u samengesteld onder de noemer Theater Overdag! Ga naar de website van Zwolse Theaters om het programma te bekijken.

Ga naar de website van Zwolse Theaters

Buurtkamers

Wilt u een kopje koffie drinken in de buurt? Meer contact hebben met uw buurtgenoten? Samen een spelletje spelen? Dat kan in de buurtkamers van Wijz Welzijn. U bent van harte welkom! De buurtkamers hebben een open inloop, dus u kunt gewoon langskomen. Een afspraak vooraf is niet nodig. Klik op onderstaande knop om een buurtkamer bij u in de buurt te vinden.

Bekijk alle buurtkamers

Verhalen van senioren

Je alleen voelen, niet alleen zijn!

Je alleen voelen, niet alleen zijn!

De Zwolse Coby van 89 jaar is trouwe bezoekster van de buurtkamer in Zwolle-Zuid. Voor haar een plek van ontmoeten, gezelligheid en uitwisselen. "Durf te vragen aan een ieder in je omgeving en probeer iets te ondernemen, voordat u eenzaam wordt", adviseert Coby.

Gezelligheid in de buurtkamer

Gezelligheid in de buurtkamer

De 95-jarige Grietje kijkt elke week weer uit naar die gezelligheid van de buurtkamer in het clubgebouw van Voetbalvereniging Berkum aan de Boerendanserdijk. Vanaf de eerste keer dat de buurtkamer werd gehouden, in september 2019, is ze ‘van de partij’. Net als een aantal andere wijkbewoners. Elke donderdagmiddag wordt zij kort voor half twee met een rolstoelbus van de Regiotaxi thuis opgehaald.

Onze activiteiten maken het leven van ouderen leuker

Onze activiteiten maken het leven van ouderen leuker

Birsen Tas van WijZ Welzijn weet voor iedere oudere wel een passende activiteit te vinden. En als die er niet is, dan kijkt ze gewoon of ze het kan organiseren. ‘In veel gevallen is de activiteit niet een doel op zich. Het is vaak een middel om onder de mensen te zijn.’

Het is leuk om zélf op pad te gaan

Het is leuk om zélf op pad te gaan

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nodig. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

In mijn eentje thuiszitten, dat is niks voor mij

In mijn eentje thuiszitten, dat is niks voor mij

Makarm (73 jaar) gaat iedere dinsdag en donderdag naar de activiteiten in Kembang Baru. Voor ontmoeting, een goed gesprek en gewoon fijn samen zijn.

Lekker eten en vertrouwde gezichten

Lekker eten en vertrouwde gezichten

Elmaziye gaat iedere dinsdagochtend naar de activiteiten in de Ulu Moskee. Voor ontmoeting, een goed gesprek en gewoon fijn samen zijn.

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, om actief en gezond te blijven, om iets voor een ander te betekenen, om kennis en ervaring op te doen en te delen, maar vooral omdat het leuk is om te doen! Houdt u van de natuur? Bent u een echte regelaar? Of helpt u liever mensen één op één? Op de vacaturebank van ZwolleDoet! staan ruim 300 vrijwilligersvacatures, keuze genoeg!

Ga naar Zwolledoet!

Uitgelichte organisaties voor Zwolse senioren

Post!

Post!

POST! is een correspondentieproject voor ouderen vanaf 65 jaar. Wilt u zelf schrijven met een generatiegenoot? Of kent u iemand die graag brieven zou willen schrijven en ontvangen? Op deze pagina leest u hoe POST! werkt en hoe u uzelf of iemand anders kunt aanmelden.

Seniorenraad Zwolle

Seniorenraad Zwolle

De Seniorenraad Zwolle is het Centraal Overleg van de Samenwerkende Bonden van Ouderen. Maandelijks spreken bestuursleden van ANBO, KBO, NBP, PCOB, BGV, De Unie, STOZ, Het Zonnetje, FNV Senioren en Gotong Royong met elkaar over alles wat van belang is voor senioren. De Seniorenraad wil invloed uitoefenen op het gemeentebestuur en andere organisaties, gevraagd en ongevraagd.

Ervaar het OV

Ervaar het OV

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd of wilt u eens met de haltetaxi op pad? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

50PLUS Bios

Pathé 50PLUS is altijd weer een gezellig uitje! Elke week om 13:30 uur worden er bij Pathé prachtige films vertoond, waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Zo geniet u van de allerbeste films, zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen. De voorstellingen hebben een pauze en bij het ticket is een koffie en koek inbegrepen.

Bekijk het programma

Tips Bij Eenzaamheid

Een kleine stap kan een groot verschil maken als u zich eenzaam voelt. Allereerst is het belangrijk om te onderzoeken wat maakt dat u zich eenzaam voelt. Wat is de reden van u alleen voelen? Probeer dit eens voor uzelf te formuleren. Als u hier moeite mee heeft kunt u uw huidige situatie beschrijven en deze tegenover uw ideale situatie zetten. Welke verschillen ziet u? Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Laat u inspireren op de pagina Tips Bij Eenzaamheid of laat het ons weten! Dan gaan wij ons best doen om u op weg te helpen.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief SamenOuderen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste oproepen en activiteiten met betrekking tot ouderen ? Of bent u benieuwd naar alle tips, kennis en ervaringen die wij te delen hebben? Meldt u dan via de knop hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!

Abonneer

Voor organisaties: Toolkit SamenOuderen

Bekijk en download via deze pagina alle communicatiemiddelen die voor ouderen in Zwolle zijn ontwikkeld! Samen zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk ouderen bereiken. Maak dus gebruik van de communicatiekanalen van jouw organisatie. Want voor Zwolse ouderen willen we van iedere dag, een goede dag maken!

Bekijk de Toolkit SamenOuderen

SamenOuderen partners

SamenOuderen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!