Contact Inloggen
Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Kijk wat er voor jou te doen is in Zwolle lees meer

SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van 67-plussers. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen

Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

55 jaar of ouder én uit een ander land? Kom naar de activiteiten voor ouderen in Zwolle. In Zwolle is er veel te doen voor ouderen. Het gaat om gezelligheid en ontmoeting. Dan is het fijn als je elkaar verstaat. Voor mensen die geen Nederlands spreken of die uit een ander land komen, zijn er ook groepen. Op de pagina 'ouderen met een migratieachtergrond' is daar alles over te vinden! Van (multiculturele) activiteiten tot verhalen van ouderen met een migratieachtergrond.

Lees gauw verder!
Activiteitenkalender 2023

Activiteitenkalender 2023

Via onderstaande knop download u Voorjaarskalender 2023 van SamenOuderen. Daarnaast vindt u maandelijks SamenOuderen-kalenders in de Vinexpress, Stins, AAKWAA en Assendorper met activiteiten bij u in de buurt!

SamenOuderen Voorjaarskalender (t/m mei 2023)

Dansavond voor senioren!

Na een drukbezochte eerste editie vindt de Dansavond voor Senioren nu elke twee maanden plaats! Op vrijdag 2 juni bent u van 19:00 tot 21:00 uur weer van harte welkom om de wals, foxtrot en twist te dansen bij het Cultuurhuis. De toegangsprijs is €3 euro en de kaartjes kunt op de avond zelf aan de deur kopen. Voor vragen belt u naar WijZ Welzijn 038 851 5700.

Bekijk alle activiteiten voor senioren in de stad

Fitness - Fysiotherapie Holtenbroek (Woensdag, 19:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Wo. 31 mei van 19:00 tot 20:00
  • Fysiotherapie Holtenbroek
activiteit
holtenbroek
sport & spel
samen & ontmoeten

Koersbal - Cultuurhuis Stadshagen (Woensdag, 09:45)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Wo. 31 mei van 09:45 tot 11:15
  • Cultuurhuis Stadshagen
activiteit
stadshagen
sport & spel
samen & ontmoeten

Koersbal

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Wo. 31 mei van 00:00 tot 00:00
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
sport & spel

Eetcafé de Balie

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Wo. 31 mei van 12:00 tot 13:00
  • Woonzorgcentrum Fermate
activiteit
holtenbroek
voeding & gezondheid
samen & ontmoeten

Pilates - De Terp (Woensdag, 10:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Wo. 31 mei van 10:00 tot 11:00
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Zinvolle Daginvulling

Bent u op zoek naar een daginvulling die past bij uw mogelijkheden, maar heeft u hier extra ondersteuning bij nodig? Wij denken graag met u mee op het gebied van vrijwilligerswerk, activiteiten en sociale contacten. Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Klik hier om naar het formulier te gaan.

Zwolle dementievriendelijk

Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn gezamenlijk met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: een themapagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Neem een kijkje op de pagina dementievriendelijk via onderstaande knop.

Zwolle Dementievriendelijk

Post!

POST! is een correspondentieproject voor ouderen vanaf 65 jaar. Wilt u zelf schrijven met een generatiegenoot? Of kent u iemand die graag brieven zou willen schrijven en ontvangen? Op deze pagina leest u hoe POST! werkt en hoe u uzelf of iemand anders kunt aanmelden.

Lees meer!

Digitale Nieuwsbrief SamenOuderen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste oproepen en activiteiten met betrekking tot ouderen ? Of bent u benieuwd naar alle tips, kennis en ervaringen die wij te delen hebben? Meldt u dan via de knop hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!

Abonneer

‘Het is leuk om zélf op pad te gaan’

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nog. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

Lees verder

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, om actief en gezond te blijven, om iets voor een ander te betekenen, om kennis en ervaring op te doen en te delen, maar vooral omdat het leuk is om te doen! Houdt u van de natuur? Bent u een echte regelaar? Of helpt u liever mensen één op één? Op de vacaturebank van ZwolleDoet! staan ruim 300 vrijwilligersvacatures, keuze genoeg!

Ga naar Zwolledoet!

Briljant! - Voor de creatieve 65-plussers

Briljant, is een gratis kunstproject speciaal voor ouderen. In 8 bijeenkomsten maakt u een kunstwerk die in de laatste bijeenkomst gepresenteerd wordt aan vrienden, familie en stadsgenoten. Het doel: creatief uitgedaagd worden plezier maken met andere deelnemers. Een moment om naar uit te kijken!

Bekijk de trajecten

Samen Tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

Meer informatie

SamenOuderen partners

SamenOuderen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!