Contact Inloggen
Help de mensen in Turkije en Syrië! Als burger kun je op afstand hulp bieden. Er zijn (Zwolse) initiatieven opgezet om slachteroffers te helpen. lees meer

SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Zwolle heeft een groot aanbod aan ontmoetingsplekken en sport-, spel-, en hobby-activiteiten. Daarnaast zijn er diverse organisaties die zich richten op het ondersteunen van 65-plussers. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen

Disco Dansavond voor senioren

Op 10 februari vindt de eerste editie van de Disco Dansavond plaats in het Cultuurhuis in Stadshagen. Van 19:00 tot 21:00 uur danst u samen met andere senioren op de leukste liedjes uit de jaren 80. De toegangsprijs is €3 euro en de kaartjes kunt op de avond zelf aan de deur kopen. Voor vragen belt u naar WijZ Welzijn: 038 851 5700.

Activiteitenkalenders 2023

Activiteitenkalenders 2023

Via onderstaande knop download u de meest recente activiteitenkalender van SamenOuderen. Daarnaast vindt u maandelijks SamenOuderen-kalenders in de Vinexpress, Stins, AAKWAA en Assendorper met activiteiten bij u in de buurt!

SamenOuderen Winterkalender (t/m februari 2023)

Bekijk alle activiteiten voor senioren in de stad

Schilderclub Cultuurhuis

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Do. 9 feb. van 13:30 tot 14:30
  • Cultuurhuis Stadshagen
activiteit
stadshagen
cultuur & amusement

Sport en Spel - Sportcampus HTC (Donderdag, 10:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Do. 9 feb. van 10:00 tot 11:00
  • Sportcampus HTC
activiteit
berkum
sport & spel
samen & ontmoeten

Koor - De Terp (Donderdag, 15:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Do. 9 feb. van 15:00 tot 17:00
  • De Terp
activiteit
dieze/diezerpoort
cultuur & amusement
samen & ontmoeten

Canasta

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Do. 9 feb. van 13:30 tot 14:30
  • De Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
sport & spel
samen & ontmoeten

Sport en Spel - Gymzaal Links (Donderdag, 20:00)

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Do. 9 feb. van 20:00 tot 21:00
  • Gymzaal Links
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Zinvolle Daginvulling

Bent u op zoek naar een daginvulling die past bij uw mogelijkheden, maar heeft u hier extra ondersteuning bij nodig? De medewerkers van ZwolleDoet! en Wijz Welzijn denken graag met u mee op het gebied van vrijwilligerswerk, activiteiten en sociale contacten. Klik voor meer informatie en eenmelden op onderstaande knop.

Ga naar zinvolle daginvulling

Zwolle dementievriendelijk

Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en hier komen er steeds meer bij. Zwolle wil juist dáárom een dementievriendelijke stad zijn. ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn gezamenlijk met het thema aan de slag gegaan. Het resultaat: een themapagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben óf krijgen met dementie. Neem een kijkje op de pagina dementievriendelijk via onderstaande knop.

Zwolle Dementievriendelijk
Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

Óók ouderen met een migratieachtergrond, doen mee!

Om het aanbod voor senioren ook aan te laten sluiten op mensen die niet in Nederland zijn geboren, een andere moedertaal hebben en waarbij de culturele gebruiken anders zijn vergeleken bij de eigen cultuur, zijn er activiteiten of groepen speciaal voor deze ouderen. Zo kunnen ook zij meedoen aan activiteiten en deze groepen bezoeken. Speciaal voor familie, het netwerk en verwijzers van ouderen met een migratieachtergrond hebben wij dit aanbod in Zwolle verzameld. Heb je vragen dan denken we graag mee, ook als het gaat om het reguliere aanbod van SamenOuderen. Want ook daar zijn en blijven onze migrantenouderen van harte welkom!

Contact

Digitale Nieuwsbrief SamenOuderen

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste oproepen en activiteiten met betrekking tot ouderen ? Of bent u benieuwd naar alle tips, kennis en ervaringen die wij te delen hebben? Meldt u dan via de knop hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!

Abonneer

‘Het is leuk om zélf op pad te gaan’

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nog. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

Lees verder

Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk is voor jong en oud. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, om actief en gezond te blijven, om iets voor een ander te betekenen, om kennis en ervaring op te doen en te delen, maar vooral omdat het leuk is om te doen! Houdt u van de natuur? Bent u een echte regelaar? Of helpt u liever mensen één op één? Op de vacaturebank van ZwolleDoet! staan ruim 300 vrijwilligersvacatures, keuze genoeg!

Ga naar Zwolledoet!

Briljant! - Voor de creatieve 65-plussers

Briljant, is een gratis kunstproject speciaal voor ouderen. In 8 bijeenkomsten maakt u een kunstwerk die in de laatste bijeenkomst gepresenteerd wordt aan vrienden, familie en stadsgenoten. Het doel: creatief uitgedaagd worden plezier maken met andere deelnemers. Een moment om naar uit te kijken!

Bekijk de trajecten

Samen Tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

Meer informatie

SamenOuderen partners

SamenOuderen wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!