Contact Inloggen
Meer weten over SamenZwolle? lees meer

‘Lekker eten en vertrouwde gezichten’

Elmaziye gaat iedere dinsdagochtend naar de Multiculturele Vrouwengroep in Fermate. Voor ontmoeting, een goed gesprek en gewoon fijn samen zijn.

‘Lekker eten en vertrouwde gezichten’
“Nu ik ouder word, heb ik steeds minder sociale contacten. Ik word niet meer zo vaak uitgenodigd voor een Turkse bruiloft en mijn Nederlandse buurvrouw komt alleen koffiedrinken als mijn dochter er ook is. Die tolkt dan namelijk, want ik spreek niet goed Nederlands. Ik ben nu 85 jaar, dus ik ga ook geen Nederlands meer leren. De zinvolle daginvulling op dinsdag in Fermate vind ik dan ook erg leuk; daar spreekt bijna iedereen Turks. Ik ga er iedere week met plezier naartoe.”

Vijftig jaar geleden kwam ik samen met mijn man naar Nederland.

Ik had geen idee wat me hier te wachten stond. Ik wist niet eens hoe Nederland eruitzag. Mijn man en ik kregen hier in Nederland drie kinderen. In die tijd had ik veel contacten. Ik ging veel op bezoek bij vriendinnen, handwerkte vaak en was druk met de kinderen. Nu mijn kinderen volwassen zijn, ontmoet ik bijna geen nieuwe mensen meer.

Doet u ook mee?
“Bij de bijeenkomsten in Fermate is het altijd gezellig. Er komen veel Islamitische vrouwen. De meesten zijn Turks, maar er is bijvoorbeeld ook een Marokkaanse dame. We breien, we schilderen, we drinken thee en doen pilates. Een deel van de vrouwen kende ik al en sommigen heb ik hier leren kennen. Het is gezellig. We eten hier ook met zijn allen. Dat is handig, want hier eet ik beter dan wanneer ik alleen thuis ben.”
“Hier is alles goed geregeld. Het eten is lekker, er zijn altijd dezelfde bekende gezichten en Cigdem van WijZ regelt alles. Het is vertrouwd.’” Elmaziye

Doet u ook mee?

Iedere dinsdagochtend van 10.00 - 14.00 uur in de Fermate, Händellaan 315 in de Holtenbroek.

Klik hier om u aan te melden!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!