Contact Inloggen
Zien wat jij kunt doen voor Oekraïne? Bekijk de Oekraïne Hulp pagina. lees meer

Tips bij financiële krapte

In Zwolle doet iedereen mee én telt iedereen mee. Heb jij of heeft iemand in jouw omgeving te maken met armoede of financiële krapte? Weet dat er heel veel initiatieven binnen Zwolle zijn waar je terecht kunt voor handige informatie of ondersteuning, bijvoorbeeld voor hulp bij je administratie of tegemoetkomingen voor volwassenen en kinderen. Op deze pagina vind je alle informatie, maar ook leuke tips over het vinden van kleding, spullen én planten in Zwolle met een klein budget.

Veel mensen durven niet te praten over financiële krapte of armoede. Toch kan het enorm helpen iemand in je omgeving in vertrouwen te nemen. Je zult zien dat mensen die dichtbij je staan heel behulpzaam en begripvol kunnen reageren. Je bent niet alleen en daarom zijn er in Zwolle diverse initiatieven en handige websites waar je gebruik van kunt maken.

Allereerst kun je altijd terecht bij het Sociaal Wijkteam en de gemeente Zwolle. Op beide websites vind je informatie over diverse soorten uitkeringen, ondersteuning bij geldzaken en administratie, extra's voor kinderen én volwassen, tips om te besparen en de locaties van diverse Weggeefwinkels.

Op Orde

Op Orde biedt hulp en advies bij thuisadministratie. Het is een samenwerking tussen de Sociaal Raadslieden en Formulierenbrigade van De Kern, WijZ Welzijn, Humanitas en Voor Elkaar Zwolle. Waar ze je bij kunnen helpen? Bijvoorbeeld met het invullen van een formulier, het op orde krijgen van je administratie of overzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven.

Meer informatie

Werk en Uitkering

Ondersteuning bij geldzaken, administratie en schulden

Gemeente Zwolle

Onder het tabblad 'Werk en inkomen' op de website van de gemeente Zwolle vind je alle informatie rondom uitkeringen, tijdelijke ondersteuning, kindregelingen en extra's voor volwassenen met een laag inkomen. Ook vind je er tips om geldproblemen op te lossen en te voorkomen.

Meer informatie

Extra's voor volwassenen met een laag inkomen

Extra's voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Plantenasiel Zwolle

Plantenasiel Zwolle vangt verlaten planten op, zodat anderen die weer een nieuw thuis kunnen geven. Bij dit Plantenasiel kun je planten en stekjes vinden voor een lage prijs. Het asiel is gevestigd aan de Zerboltstraat bij Stichting Focus en iedere woensdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 geopend.

Meer informatie

Weggeefwinkels & gratis afhalen

Tweedehands kleding & Kringloopwinkels

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!