Contact Inloggen
Meer weten over SamenZwolle? lees meer

Samen Tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen. Vul het formulier op deze pagina in of bel naar (038) 750 8387.

Samen Tegen Eenzaamheid

In Zwolle sta je niet alleen

Op SamenZwolle vind je alles dat we voor en met elkaar doen in Zwolle. Bijvoorbeeld oproepjes van mensen die ergens hulp bij vragen of op zoek zijn naar een maatje. Ook ontdek je op deze website wat voor vrijwilligerswerk je allemaal kunt doen in Zwolle en welke activiteiten er in jouw wijk plaatsvinden. Maak gebruik van de filters om aan te geven voor welke doelgroep je iets zoekt en in welke buurt.

Minder eenzaam met een maatje

Ben jij op zoek naar hulp, een fijn sociaal contact, een luisterend oor of gezelligheid voor jezelf of voor iemand anders? Dan kan een maatje uitkomst bieden. Op de pagina SamenMaatjes vind je de Zwolse maatjesprojecten, de oproepen van mensen die een maatje zoeken en de vrijwilligersvacatures voor mensen die maatje willen worden.

Naar SamenMaatjes

Zinvolle Daginvulling

Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Of help je een ander op weg om een zinvolle daginvulling te vinden? Via deze pagina vind je wat er voor jou te doen is in Zwolle. Hulp nodig om een passende activiteit of plek te vinden of is er extra begeleiding nodig? Wij helpen je graag op weg!

Ga naar Zinvolle Daginvulling

Je inzetten tegen eenzaamheid?

Je kunt op veel manieren iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Misschien doe je zo nu en dan graag samen boodschappen. Of ben je handig met techniek en wil je ouderen leren beeldbellen met hun familie. Misschien lijkt het je leuk om met iemand een stukje te wandelen of iets lekkers te koken. Iets kleins kan een groot verschil maken voor iemand die zich alleen voelt. Op de pagina Oproepen vind je daarom alle berichtjes van mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, hulp, begrip of sociaal contact.

Naar oproepen

Wij helpen je graag

Voel jij je eenzaam en ben je op zoek naar hulp? Wij helpen je graag, of je nu jong of oud bent. Laat ons weten dat je je eenzaam voelt, door onderstaand formulier in te vullen - eventueel samen met iemand anders, zoals een familielid, buurtgenoot of zorgverlener. Beschrijf gerust uitgebreid wat jij nodig denkt te hebben om je minder alleen te voelen. Zo is dat voor ons alvast duidelijk en kunnen we goed zoeken naar een oplossing.

Ook als je iemand kent die eenzaamheid ervaart, mag je - uiteraard met zijn of haar toestemming - dit formulier invullen. Zodra we de gegevens hebben, nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op. Wil je hulp bij het invullen of heb je een vraag? Bel ons dan gerust, dan helpen we je. Ons telefoonnummer is: 038 - 750 83 87. Of stuur ons een e-mail: info@samenzwolle.nl.

Aanmeldformulier

Invulvelden met een * zijn verplicht.

Jouw contactgegevens


Informatie over persoon die je wilt aanmelden

Dit mag je van ons verwachten

Zodra het door jou ingevulde formulier bij ons binnenkomt, gaan we kijken op welke manier we je goed kunnen helpen. Vervolgens nemen we contact met je op om hierover te overleggen. Vaak vinden we al snel een leuke activiteit, geschikte oproep of passende vrijwilligersvacature, die de eenzaamheid misschien al iets minder maakt. We werken samen met organisaties door heel Zwolle, zoals Travers Welzijn, Wijz Welzijn, ZwolleDoet!, DOCK24, Zwolse maatjesinitiatieven en Vitaal&VeiligThuis. Een eventuele doorverwijzing gebeurt altijd in overleg met jou.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van SamenZwolle? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief

Op laagdrempelige manier in contact komen met mensen?

Netwerkmakers

Netwerkmakers

Netwerkmakers biedt een netwerk voor mensen zonder netwerk, door 'Meedenksessies' te organiseren waar de één meedenkt met de ander. Het vertrekpunt van Netwerkmakers is namelijk dat elk mens het waard is om zich verbonden te voelen. Bij Netwerkmakers bouw je aan sociale netwerken waarin mensen elkaar ontmoeten, met elkaar meedenken en samen oplossingen organiseren.

Young Professionals Zwolle

Young Professionals Zwolle

Woon en/of werk jij (net) in Zwolle? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee je sociale en/of professionele netwerk uit te breiden? Vind je het leuk om eens een kijkje in de keuken te nemen van ondernemingen in en rondom Zwolle? Of ben je geïnteresseerd in deelname aan andere originele activiteiten, waar ook nog eens wat bij te leren valt? Dan ben je bij Young Professionals Zwolle aan het juiste adres!

Vriendenkring 20-25 jaar

Vriendenkring 20-25 jaar

Humanitas Match Zwolle organiseert een keer in de drie weken een avond voor jongeren tussen de 20-25 jaar. De basis van deze avond is dat je je sociale netwerk kan verbreden en verschillende soorten mensen leert kennen. Het gaat er vooral om dat je samen een leuke avond hebt en elkaar beter leert kennen. De invulling van de avonden is flexibel en alle inbreng en ideeën zijn welkom.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!