Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Tips bij Eenzaamheid

Een kleine stap kan een groot verschil maken als je je eenzaam voelt. Allereerst is het belangrijk om te onderzoeken wat maakt dat je je eenzaam voelt. Wat is de reden van je alleen voelen? Probeer dit eens voor jezelf te formuleren. Als je hier moeite mee hebt kun je je huidige situatie beschrijven en deze tegenover jouw ideale situatie zetten. Welke verschillen zie je? Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Laat je inspireren op deze pagina of laat het ons weten! Dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

Tips bij Eenzaamheid
“Vul het formulier in op deze pagina”
(of bel naar 038 750 83 87)

Vind jouw weg op SamenZwolle

Op SamenZwolle vind je alles wat we voor en met elkaar doen in Zwolle. Bijvoorbeeld oproepjes van mensen die ergens hulp bij vragen of op zoek zijn naar een maatje. Ook ontdek je hier wat voor vrijwilligerswerk je allemaal kunt doen in Zwolle en welke activiteiten er in jouw wijk plaatsvinden. Maak gebruik van de filters om aan te geven voor welke doelgroep je iets zoekt en in welke buurt.

Oproepen

Oproepen

Heb jij hulp nodig of wil je hulp bieden? Plaats jouw oproep op SamenZwolle of bied jouw hulp aan. Bijvoorbeeld om voor iemand die geen auto heeft boodschappen te halen. Of om te helpen met het ophangen van lampen in huis, omdat dat voor iemand alleen best ingewikkeld kan zijn.

Activiteiten

Activiteiten

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Zwolle? Bekijk hier het aanbod aan activiteitein in Zwolle. Organiseer jij een evenement, activiteit of bijeenkomst? Plaats het op SamenZwolle.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Wil je als vrijwilliger aan de slag? Op SamenZwolle vind je allerlei vrijwilligersvacatures. Ook plaats je hier jouw vrijwilligersvacature als organisatie of vereniging.

Vind een maatje!

Ben jij op zoek naar hulp, een fijn sociaal contact, een luisterend oor of gezelligheid voor jezelf of voor iemand anders? Dan kan een maatje uitkomst bieden. Op de pagina SamenMaatjes vind je de Zwolse maatjesprojecten, de oproepen van mensen die een maatje zoeken en de vrijwilligersvacatures voor mensen die maatje willen worden.

Naar SamenMaatjes
“Eenzaamheid verdwijnt...”
als je het leuk hebt met jezelf!

Leer nieuwe dingen!

Samen met een maatje kun je nieuwe dingen leren, bijvoorbeeld een andere taal, sport of muziekinstrument. Of groeit je zelfvertrouwen, bijvoorbeeld omdat zelfstandig wonen en sociale contacten je nu makkelijker afgaan. Als je een maatje bént, bied je een-op-een praktische hulp en emotionele steun. Iemand heeft een fijner leven dankzij jouw hulp, en daar haal jij dan weer voldoening uit.

Dit mag je van ons verwachten

Zodra het door jou ingevulde formulier bij ons binnenkomt, gaan we kijken op welke manier we je goed kunnen helpen. Vervolgens nemen we contact met je op om hierover te overleggen. Vaak vinden we al snel een leuke activiteit, geschikte oproep of passende vrijwilligersvacature, waar jij op een manier die bij jou past in contact kunt komen met mensen. We werken samen met organisaties door heel Zwolle, zoals Travers Welzijn, Wijz Welzijn, ZwolleDoet!, Zwolse maatjesinitiatieven en Vitaal&VeiligThuis. Een eventuele doorverwijzing gebeurt altijd in overleg met jou.

Op laagdrempelige manier in contact komen met mensen?

Netwerkmakers

Netwerkmakers

Netwerkmakers biedt een netwerk voor mensen zonder netwerk, door 'Meedenksessies' te organiseren waar de één meedenkt met de ander. Het vertrekpunt van Netwerkmakers is namelijk dat elk mens het waard is om zich verbonden te voelen. Bij Netwerkmakers bouw je aan sociale netwerken waarin mensen elkaar ontmoeten, met elkaar meedenken en samen oplossingen organiseren.

Young Professionals Zwolle

Young Professionals Zwolle

Woon en/of werk jij (net) in Zwolle? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee je sociale en/of professionele netwerk uit te breiden? Vind je het leuk om eens een kijkje in de keuken te nemen van ondernemingen in en rondom Zwolle? Of ben je geïnteresseerd in deelname aan andere originele activiteiten, waar ook nog eens wat bij te leren valt? Dan ben je bij Young Professionals Zwolle aan het juiste adres!

Vriendenkring 20-25 jaar

Vriendenkring 20-25 jaar

Humanitas Match Zwolle organiseert een keer in de drie weken een avond voor jongeren tussen de 20-25 jaar. De basis van deze avond is dat je je sociale netwerk kan verbreden en verschillende soorten mensen leert kennen. Het gaat er vooral om dat je samen een leuke avond hebt en elkaar beter leert kennen. De invulling van de avonden is flexibel en alle inbreng en ideeën zijn welkom.

Join Us

Join Us

Wil jij vaker leuke dingen doen met leeftijdsgenoten? Maar vind je dat lastig? Dan is Join Us de plek voor jou!. Bij Join Usga je andere jongeren ontmoeten! Jongeren die net als jij zin hebben in een leuker sociaal leven.

Jongerenplatform Blauwhaus

Jongerenplatform Blauwhaus

Jongerenplatform Blauwhaus is een online omgeving voor jongeren tussen de 14 en 27 die wonen, werken of studeren in Zwolle. Op het platform kunnen ze hun mening geven over de stad Zwolle, initiatief nemen én organiseren en informatie vinden.

BindDing

BindDing

BindDing organiseert groepjes met mensen waarmee jij je kan binden. En dat zijn allerlei soorten mensen: rijk, arm, student, werkzaam, oud en jong. Iedereen kan meedoen.

Zinvolle Daginvulling

Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Of help je een ander op weg om een zinvolle daginvulling te vinden? Via deze pagina vind je wat er voor jou te doen is in Zwolle. Hulp nodig om een passende activiteit of plek te vinden of is er extra begeleiding nodig? Wij helpen je graag op weg!

Ga naar Zinvolle Daginvulling

Je inzetten tegen eenzaamheid?

Je kunt op veel manieren iets betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. Misschien doe je zo nu en dan graag samen boodschappen. Of ben je handig met techniek en wil je ouderen leren beeldbellen met hun familie. Misschien lijkt het je leuk om met iemand een stukje te wandelen of iets lekkers te koken. Iets kleins kan een groot verschil maken voor iemand die zich alleen voelt. Op de pagina Oproepen vind je daarom alle berichtjes van mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, hulp, begrip of sociaal contact.

Naar oproepen

Wij helpen je graag

Ben jij op zoek naar sociaal contact, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag, of je nu jong of oud bent. Laat ons weten waar jij naar op zoek bent, door onderstaand formulier in te vullen - eventueel samen met iemand anders, zoals een familielid, buurtgenoot of zorgverlener. Beschrijf gerust uitgebreid wat jij behoefte aan hebt en wat voor jou de do's en dont's zijn!. Zo is dat voor ons alvast duidelijk en kunnen we goed zoeken naar een oplossing.

Ook als je iemand kent die op zoek is naar sociaal contact, mag je - uiteraard met zijn of haar toestemming - dit formulier invullen. Zodra we de gegevens hebben, nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op. Wil je hulp bij het invullen of heb je een vraag? Bel ons dan gerust, dan helpen we je. Ons telefoonnummer is: 038 - 750 83 87. Of stuur ons een e-mail: info@samenzwolle.nl.

Aanmeldformulier

Invulvelden met een * zijn verplicht.

Jouw contactgegevens


Informatie over persoon die je wilt aanmelden

Succesverhalen!

Deze Zwollenaren vonden een maatje die bij hun past!

Rahwa uit Eritrea

Rahwa uit Eritrea

Cathalina werd maatje van de Eritrese Rahwa. Van gezellige bezoekjes aan de bioscoop tot een handje helpen met huiswerk, en van samen kletsen tot een terrasje pakken in de stad. Cathalina en Rahwa weten elkaar altijd te vinden. 'Laatst aten we een ijsje bij Saluté en dronken we een drankje bij Blij. Oh, en we hebben samen pannenkoeken gegeten. Dat was de allereerste keer voor Rahwa, trouwens. Heel grappig, want ze vond het echt zó smerig!' De dames lachen. 'Naast gezellige uitjes, leer je dus ook andermans cultuur kennen. Erg waardevol en bijzonder!’

Gezamelijke hobby

Gezamelijke hobby

Joy (26) deed een oproep op SamenZwolle. Zeheeft autisme, is gek op vissen en zocht iemand die het ook leuk vindt om samen naar buiten te gaan. Morris zag zijn oproep en reageerde. Hij is ook 26, heeft autisme én vissen als hobby. Dat bleek een perfecte combi! “Wij zijn, zoals ze dat zo mooi zeggen, een match made in heaven!’’

Taalmaatje!

Taalmaatje!

Drie jaar geleden kwam Nadia Irakiza voor de liefde naar Nederland. Binnen een jaar haalde ze haar inburgeringsexamen, maar nu ze op het hbo zit en het Nederlands ingewikkelder wordt, is extra hulp welkom. Een taalbuddy via SamenZwolle biedt uitkomst. ‘Ik kom uit Burundi. Daar heb ik de opleiding Management Business Administration gedaan. Dit diploma bleek niet gelijkwaardig aan een Nederlandse hbo-opleiding. Ik zit nu in het eerste jaar Social Work op Hogeschool Viaa. Ik kon al wat Nederlands door een cursus die ik had gevolgd en door veel Nederlands te praten met mijn man. Maar het Nederlands op het hbo is van een hoger niveau. Om op dat niveau te kunnen praten, lezen en schrijven heb ik echt iemand nodig die mij corrigeert. Ook met mijn uitspraak. Daarom wilde ik een taalbuddy.'

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!