Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Zinvolle Daginvulling

Ben jij opzoek naar een zinvolle daginvulling of wil je (weer) meedoen in de maatschappij? Of help je een ander op weg om een zinvolle daginvulling te vinden? Via deze pagina vind je wat er voor jou te doen is in Zwolle. Hulp nodig om een passende activiteit of plek te vinden of is er extra begeleiding nodig? Wij helpen je graag op weg! Om zo makkelijk mogelijk bij de juiste informatie te komen, maak hieronder een keuze. Ik zoek als:

Zinvolle Daginvulling

SamenZwolle biedt hulp en ondersteuning

Lukt het nog niet zelf om een zinvolle daginvulling te vinden? Als je het fijn vindt dat een vrijwilliger, maatje of professional jou ondersteunt, dan kan dit. Een medewerker van SamenZwolle of WijZ Welzijn kan jou begeleiden naar een geschikte daginvulling. Voor extra ondersteuning kunnen we doorverwijzen naar een dagbestedingsplek bij een gecontracteerde aanbieder in Zwolle. Samen vinden we altijd een oplossing.

Vul het formulier in
“De zin van het leven, die schrijf jezelf!”

Herken jij je in 1 of meerdere van onderstaande punten? Dan ben je op de goede plek!

  • Ben je op zoek naar een daginvulling die past bij jouw mogelijkheden?
  • Zoek je sociaal contact en wil je graag andere mensen ontmoeten om samen iets te ondernemen?
  • Kom je uit een moeilijke situatie en wil je op een veilige, laagdrempelige plek de eerste stap maken naar een actiever leven?
  • Wil je graag nieuwe dingen leren en je talenten (her)ontdekken om uit te vinden wat echt bij je past?
  • Zit je thuis zonder uitzicht op werk of studie en wil je weten wat je mogelijkheden zijn?
  • Wil je je vaardigheden niet verliezen en zo lang mogelijk alles zelf doen en regelen?

“Soms denk je van tevoren dat je dingen niet kunt, maar dan lukt het toch als je het probeert. Ik kan zelfstandig aan de slag en krijg zelfvertrouwen, omdat ik rustig dingen kan uitproberen.”

- Deelnemer

“Ik zit nu eindelijk op een plek waar ik heel erg thuis ben.”

Wat is zinvolle daginvulling?

Zinvolle daginvulling betekent dat je je dag op een leuke en betekenisvolle manier doorbrengt. Zinvolle daginvulling kan een belangrijke rol spelen in het welzijn van mensen die om verschillende redenen geen regulier werk kunnen doen. Het biedt structuur, sociaal contact, een gevoel van betrokkenheid en kan bijdragen aan het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van de deelnemers.

Voor welke doelgroep is zinvolle daginvulling?

Zinvolle daginvulling wordt aangeboden aan verschillende groepen mensen, zoals ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychische aandoeningen of mensen die revalideren van een blessure of ziekte. Het kan plaatsvinden in speciale dagbestedingscentra, zorginstellingen, buurthuizen, workshops, creatieve ateliers of andere gemeenschapslocaties.

Waarom zinvolle daginvulling?

Zinvolle daginvulling gaat verder dan alleen tijdverdrijf. Het is een bron van voldoening en groei, waarbij je je talenten en vaardigheden kunt benutten en nieuwe kunt ontdekken. Het kan zijn dat je anderen inspireert met vrijwilligerswerk, je creativiteit uitdrukt door kunst of jezelf uitdaagt met nieuwe kennis en vaardigheden. En weet je wat het nog mooier maakt? Zinvolle daginvulling betekent ook verbinding maken met anderen. Het opent de deur naar vriendschappen, gedeelde ervaringen en het gevoel dat je deel uitmaakt van een gemeenschap.

Waar kan ik terecht in Zwolle voor een zinvolle daginvulling?

De activiteiten in een dagbestedingsprogramma kunnen variëren afhankelijk van de behoeften en interesses van de deelnemers. Ze kunnen bestaan uit sociale activiteiten, educatieve programma's, creatieve bezigheden zoals schilderen of handwerken, sport- en bewegingsactiviteiten, tuinieren, muziek, koken, uitstapjes en nog veel meer. Het doel is om de deelnemers te ondersteunen bij het behouden of ontwikkelen van vaardigheden, het bevorderen van sociale interactie en het stimuleren van persoonlijke groei en zelfstandigheid. In Zwolle zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt voor zinvolle daginvulling, afhankelijk van je interesses en behoeften. Hier zijn enkele mogelijke opties:

Wijkcentrums: Wijkcentrums organiseren vaak diverse activiteiten, zoals creatieve workshops, taallessen, spelletjesmiddagen en sociale bijeenkomsten. Ze bieden een plek waar je anderen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan gemeenschapsactiviteiten.

Vrijwilligerswerk: Veel organisaties in Zwolle verwelkomen vrijwilligers. Je kunt je talenten en tijd inzetten voor een goed doel dat je na aan het hart ligt. Dit kan variëren van het helpen van ouderen, het ondersteunen van mensen met een beperking tot het werken in dierenopvangcentra of natuurbeschermingsprojecten.

Sport- en recreatiecentra: Zwolle heeft verschillende sport- en recreatiecentra waar je kunt deelnemen aan sportactiviteiten, fitnesslessen, zwemmen, groepstrainingen en andere recreatieve bezigheden. Het is een geweldige manier om actief te blijven, gezond te blijven en nieuwe mensen te ontmoeten.

Educatieve programma's: Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan educatieve cursussen en workshops in Zwolle. Denk aan taalcursussen, computerlessen, kookworkshops, ambachtelijke vaardigheden of muzieklessen. Dit biedt de kans om nieuwe vaardigheden te leren en je kennis uit te breiden.

SamenZwolle staat in contact met het brede netwerk aan welzijnsorganisaties, gemeentelijke instanties, buurthuizen en informatiepunten in Zwolle om specifieke mogelijkheden te ontdekken die aansluiten bij jouw interesses en behoeften. We helpen je graag bij het vinden van een plek die bij jou past!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!