Contact Inloggen
Meer weten over SamenZwolle? lees meer

‘In mijn eentje thuiszitten, dat is niks voor mij’

Makarm (73 jaar) gaat iedere dinsdag en donderdag naar de activiteiten in Kembang Baru. Voor ontmoeting, een goed gesprek en gewoon fijn samen zijn.

‘In mijn eentje thuiszitten, dat is niks voor mij’
“Het voelt hier alsof ik met mijn familie ben. Twee dagen in de week zijn we hier samen. We bewegen en wandelen, we praten met elkaar en doen spelletjes. Ik neem vaak iets van huis mee om hier te doen, zoals een breiwerk. Ik maak nu een sjaal voor een van de vrijwilligers.”
Makarm (73 jaar)

"Iedereen is aardig hier!

Als ik hier ben, ben ik blij. En als er iemand van onze groep ziek is, bellen we diegene om te vragen hoe het gaat. Tijdens de lockdowns vanwege corona konden we hier niet naartoe. Toen hadden we whatsapp-groepjes gemaakt. Zo konden we met elkaar chatten en beeldbellen."

Ik ben 73 jaar en woon nu bijna 30 jaar in Nederland. Samen met mijn man ben ik vanuit Irak hier naartoe gevlucht, vanwege de oorlog daar. 2 jaar geleden is mijn man overleden aan corona. Vroeger gingen we samen hier naartoe, nu ga ik alleen.

De mensen die hier komen, zijn tussen de 65 en de 90 jaar.

We spreken verschillende talen, maar bijna iedereen spreekt ook een beetje Nederlands. We praten dus allemaal met elkaar. Ikzelf kan in het Nederlands alleen niet echt een diepgaand gesprek voeren. Daarom is het fijn dat de activiteitenbegeleider en de vrijwilligers ook verschillende talen spreken. Met sommigen van hen praat ik Irakees. Dan hebben we het over ons mooie land. Het is daar altijd lekker warm, het fruit smaakt daar anders dan hier en de natuur is heel mooi. 

Doet u ook mee?
“Ja, ik vind het heel fijn om twee dagen in de week hierbij aanwezig te zijn. Het is in de buurt van mijn huis. Dus ik stap op de scootmobiel en dan ben ik hier snel. In mijn eentje thuiszitten, dat is niks voor mij. Trouwens, alleen zijn is voor niemand goed.”

Doet u ook mee?

Elke dinsdag en donderdag van 10.00 - 16.00 uur in Kembang Baru aan de Händellaan 237 in Zwolle.

Klik hier om u aan te melden!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!