Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
organisatie

The Catcher

Wijk

Stedelijk

Onderwerpen

ICT

Doelgroep

12 - 18 jaar

Bezoek onze website

Over The Catcher

The Catcher, literaire spel-app voor jongeren. We zijn er bijna!

Wie wil dat niet: woorden en zinnen uit de lucht plukken en die zo rangschikken dat je iets nieuws creëert, een ander inspireert, kunt genieten van een nieuwe tekst. Dat kan een prachtig gedicht zijn, een virtuoze rap, een lofzang op de natuur, een liefdesverklaring, of woorden van troost.

Met deze oer-ervaring – die, volgens ons, gedeeld wordt door jong en oud - ging dichter Hedwig Selles vijf jaar geleden aan de slag. Samen met studenten van de Universiteit Twente en het Greijdanus College uit Zwolle, werd er een literaire app in de stijgers gezet.

Van prototype naar professioneel
De app functioneert sindsdien als prototype, Daarmee gingen wij, als vierkoppige Stichting The Catcher, verder aan de slag. Professionele verbeteringen (in samenwerking het Zwolse IT-bedrijf DevRepublic) werden doorgevoerd, de layout aantrekkelijker gemaakt, gesprekken met ontwikkelaars en potentiële klanten gevoerd, en deskundige inbreng van uitgeverijen en andere commerciële partijen opgezocht.

Dit leidde tot een goed uitgewerkt plan om de sprong te maken van prototype tot commercieel product. Eind 2018 was het dan zover. We kregen een flinke som geld toekend uit de nodige subsidiegelden waarbij de Gemeente Zwolle overtuigend het voortouw nam.

Dus. We kunnen nu aan de slag om samen met jongeren de literaire app professioneel in de markt te zetten, uit te bouwen, op hun wensen toe te spitsen en te professioneel te

De app zelf
The Catcher is voor en door jongeren, is samen met hen ontwikkeld, doorontwikkeld, en voor hen op maat gemaakt.
Wat kan The Catcher? Je kunt de app downloaden op je mobiel, en overal kun je het spel spelen. De app schiet een aantal poëziezinnen uit een bekend gedicht of songtekst de lucht in. Die kun je met je beeldscherm live ‘vangen’. Vervolgens schuif je op het scherm met de zinnen net zolang totdat ze in de goede volgorde staan. Wie snel vangt, weinig (of snel) de zinnen husselt of verschuift, die wint, komt een niveau hoger, of krijgt extra punten in de ranking. Je kunt je scores en gedichten, of liedjes of raps van je favoriete artiest, delen met je vrienden. Een beetje competitie is gezond en uitdagend!

Plekken en evenementen
De app is zo ingericht dat je op speciale plekken een speciaal gedicht kunt ‘spelen’. Wie onder de Peperbus in Zwolle staat, kan een gedicht over de Peperbus ter plekke spelen. Woord, beeld, de plek, en spelen met taal vloeien in elkaar over. En dat maakt The Catcher spannend.
Ook op evenementen kunnen gedichten, liedjes en raps speciaal ‘geladen’ worden. Treedt Akwasi op in de stad? Speel dan: Schoon Schip!, download de tekst en zing mee!

Voor en door jongeren
Stichting De Catcher is ervan overtuigd dat de app een aansprekend professioneel product kan worden. Daarbij wil de Stichting samenwerken met potentiële gebruikers (studenten van Saxion en ROC, leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs), met jonge multimedia kunstenaars (Cibap, Artez) en natuurlijk met de enthousiaste programmeurs van Dev Republic.

De eerste uitrol zal in de stad Zwolle zijn, en hopelijk komt het in no time tot een landelijke dekking. De redactie zorgt voor: het beheer, nieuwe gedichten om te spelen, contacten met tekstschrijvers, muzikanten, cabaretiers, dichters, schrijvers, bloggers, en andere content-providers. We hopen dat ook zij willen meedoen op een manier waarbij wij recht doen aan hun kunstuitingen, hun copyrights, en zeker ook aan hun commerciële wensen.

Een leven lang taalplezier
Kortom. We zijn halverwege, de potentie is groot, en met wat extra ondersteuning en een gezamenlijke aanpak, kunnen we iets unieks bewerkstelligen: een mooi spel, veel speelplezier en, dat hopen we ook, een leven lang plezier met het spelen met taal.

Contactgegevens

Adres:
Händellaan 45
8031 EG Zwolle

Telefoon:
0642061398

Website:
https://thecatcher.nl

E-mail:
info@thecatcher.nl

Social media:

Vrijwilligersvacatures van The Catcher

Er zijn op dit moment geen vrijwilligerswerk-vacatures

Plaats een vacature

Activiteiten van The Catcher

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!