Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Tuinhulpdag 2023

Onkruid wieden, een perkje netjes maken of de heg snoeien. Draai jij je hand er niet voor om? Help dan op 3 juni iemand die dat, vanwege gezondheids- of mentale klachten, niet zelf kan. Stichting Present Zwolle en ZwolleDoet! organiseren dan samen de Tuinhulpdag. Het hele jaar door krijgen deze organisaties verzoeken van mensen die zelf hun tuin niet kunnen doen. De vragen waar nog geen oplossing voor is, nemen we op 3 juni onder handen. Vele handen maken licht werk. Help jij ook mee?

Tuinhulpdag 2023
“Ik heb een tuinklus in mijn hart, maar alleen voor jou”
Stichting Present & ZwolleDoet!

Het programma (3 juni)

08:30 - 09:00 uur: Koffie, kennismaking en taakverdeling
09:00 - 12:30 uur: Klussen maar!
12:30 - 13:30 uur: Afsluitende lunch

De Tuinhulpdag duurt van half 9 tot ongeveer half 2 in de middag. Na het klussen trakteert de organisatie jou op een lekkere lunch. We verzamelen ’s ochtends bij het verzamelpunt in Zwolle. Daar krijg je een envelop met hierin een oproep en locatie. Je gaat op pad in kleine groepjes. Het is fijn als je zelf gereedschap en handschoenen mee kunt nemen. Geen zorgen: als je zelf niet in bezit bent van deze spullen hebben wij ook nog spullen liggen. Ben je ruim voor 12 uur klaar en wil je graag nog een klus doen? Dan is dat zeker mogelijk!

Locatie verzamelpunt: ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11, 8021 DA, Zwolle. Let op, vergeet je niet op te geven via het formulier onderaan deze pagina.

Wat voor soort klussen kan ik verwachten?

Om verschillende redenen kunnen mensen hun tuin zelf niet meer goed bijhouden, bijvoorbeeld omdat ze een dagje ouder worden. Zij heten je graag welkom met een glimlach en een kopje koffie om hun tuintje weer gezellig en veilig te maken. We hebben verschillende soorten klussen. Te denken valt aan lichte klusjes zoals onkruid wieden, een heg snoeien of een paar planten verplaatsen. Maar er zijn ook zwaardere klussen, waaronder een tuin leeghalen.

Vervoer

Je bent als vrijwilliger verantwoordelijk voor je eigen vervoer. Alle klussen vinden plaats binnen Zwolle, en zijn op fietsafstand van de verzamellocatie. Wel horen we graag of je met de fiets of auto komt, dan kunnen andere vrijwilligers eventueel met je meerijden. Bij het verdelen van de tuinklussen onder de vrijwilligers houden we dan rekening met de mogelijkheid om gereedschap mee te nemen.

Ik help graag mee op 3 juni!

Dat vinden we erg fijn! Via onderstaand formulier meld jij je aan. Je kunt je als organisatie ook aanmelden. Voorafgaand aan de Tuinhulpdag ontvang je een bevestigingsmail en de meest recente informatie.

Aanmeldformulier Tuinhulpdag

Meld je aan voor de Tuinhulpdag. Heb je nog vragen? Stel deze dan aan Suzanne Vink van ZwolleDoet!: 06 48 52 33 68 of mail deze naar s.vink@zwolledoet.nl.

“Zoiets eenvoudigs voor mij, kan voor anderen zoveel betekenen”
Christine Doijer (vrijwilliger)

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!