Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Het is hier beweging en ontspanning!

“Vroeger” was ze een echte fanatieke sportster: tennissen, badminton op hoog niveau, lekker zwemmen, fietsen... Ze had een drukke baan, twee kinderen en een huishouden. Maar voor sport maakte ze altijd wel tijd. Dat moest gewoon.

Het is hier beweging en ontspanning!

Sporten vol overgave

Tegenwoordig doet Judy Hof (71) het na een open hartoperatie noodgedwongen wat rustiger aan. Maar nog steeds sport ze vol overgave. En vaak en veel. Op maandag en woensdag samen met haar man intensief fitnessen, op zondagochtend zwemmen en elke donderdagochtend naar de beweegbuurtkamer bij SVI-sportpark de Siggels in Zwolle-Zuid. En tussendoor fietsen. Geen wonder dus dat ze zo vitaal, fit en levenslustig is.

Contact

“Ik kom hier heel graag. Je komt hier met andere mensen in contact en dat vind ik heel belangrijk. En het is hier vooral ook leuk omdat je hier kunt bewegen. Alles onder begeleiding. Bewegen doe je thuis natuurlijk ook wel tijdens het huishouden, maar dit is tòch anders. Alles kan hier, niets hoeft”, zegt ze over de beweegbuurtkamer die elke donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in de kantine van het sportcomplex wordt gehouden. En bij mooi weer natuurlijk buiten.

“In de kantine staan een tafeltennistafel, een biljart en twee dartborden, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Het lijkt soms of de dames-op-leeftijd, die de pijlen naar de verlichte borden gooien, nog willen wedijveren met ‘king of darts’ Michael van Gerwen. Maar ach, als je de zestig bent gepasseerd, lukt dat niet meer. En het hoeft ook niet.” Judy

Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen

Van sport en spel tot groen en theater

Buiten

“Het liefst ga ik naar buiten, als het mooi weer is”, geeft Judy toe. “Buiten heb je meer mogelijkheden om te bewegen: slowvoetbal, tennissen hebben we gedaan, een parcourtje met verschillende toestellen, stoeprandje met de bal... Ik raad het echt iedereen aan.” En voor wie even geen zin heeft in dat bewegen, die kan gezellig komen kletsen en koffiedrinken”, zegt Judy met nadruk. “Het is hier beweging, zowel als ontspannning.” Zo gedreven als Judy het elke donderdagochtend doet, hoeft natuurlijk niet, geeft zij toe. “Iedereen kan hier alles in zijn of haar eigen tempo doen.”

Sociale functie

Judy was vanaf de eerste keer dat de beweegbuurtkamer werd gehouden van de partij. Ze had een oproep in een krant gelezen en dacht meteen dat dit iets voor haar zou zijn. En dat bleek ook zo.

“In het begin was het wel even een beetje wennen, maar na twee, drie keer voel je de drempel niet meer en ben je hier helemaal thuis. Je leert andere mensen kennen en het is allemaal heel ongedwongen. Deze beweegbuurtkamer heeft, vind ik, een belangrijke sociale functie.”
Judy

Mede om die reden probeert ze deze buurtkamer ook bij leeftijdsgenoten uit haar buurt en kennissenkring te promoten.


Verrijkt je leven

In contact komen met anderen en bewegen is op elke leeftijd ‘een must’. Maar naarmate de leeftijd vordert, worden beide nòg belangrijker. Het verrijkt en verlengt je leven. Dat is een bewezen feit. Gemiddeld komen er elke donderdagochtend tussen de zes en acht zestigplussers. Een beetje meer deelnemers zou echter mooi zijn. Dus: houdt u van bewegen èn gezelligheid, ga eens kijken bij sportpark De Siggels aan de IJsselcentraleweg in Zwolle-Zuid.

SamenOuderen

Om u als Zwolse oudere een handje te helpen is er een activiteitenoverzicht samengesteld, te vinden op de pagina SamenOuderen. Klik op onderstaande knop voor een activiteit bij u in de buurt.

Ga naar samenOuderen

Wilt u ook iets ondernemen, maar weet u niet goed wat?

Wij staan voor u klaar en denken graag met u mee. Neem contact met ons op!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!