Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Weinig geld en toch iets leuks doen? Stichting ‘Roeien met de riemen die je hebt’ regelt het!

Wanneer je weinig geld hebt, bezuinig je vaak op leuke dingen. Een dagje uit, een lekker ijsje of een bezoekje aan de kapper lukt dan niet. De Zwolse Stichting Roeien met de riemen die je hebt (RMRH), maakt dit tóch mogelijk.

Weinig geld en toch iets leuks doen? Stichting ‘Roeien met de riemen die je hebt’ regelt het!
“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel ondernemers willen bijdragen.”
Rudy - Stichting Roeien met de riemen die je hebt

Het hele jaar door doen Zwollenaren aanvragen bij RMRH. En met mooier weer op komst, nóg meer. ‘Ik heb deze maand al vier aanvragen gehad voor Dinoland’, zegt Rudy Spanhak. Het dinopretpark is een van de populairdere dagjes uit. Net als Monkey Town en het zwembad. ‘Maar we willen graag nóg meer mensen bereiken’, zegt Ivan Snijder.

Aanvraag doen

Veel aanvragen komen binnen via andere organisaties. Zoals Kadera, tegen huiselijk geweld, of Stichting Present. Die stichting brengt mensen bij elkaar die hulp nodig hebben of juist anderen willen helpen. Maar, een aanvraag bij RMRH hoeft niet per se via een organisatie te gaan; mensen kunnen ook zelf een aanvraag doen. Dat kan via de website van de stichting. Bij rmrh.nl/aanbod kun je iets uitkiezen. Daarna vul je je naam, e-mailadres en een reden in waarom je dit graag wilt.

Doe een aanvraag!
“We maken het zo makkelijk mogelijk. Daarom vragen we ook niet om een loonstrookje of ander ‘bewijs’ dat iemand deze hulp nodig heeft. Alles gaat op basis van vertrouwen.”
Ivan van Stichting Roeien met de riemen die je hebt

Kapper, ijsje of snacks

Naast een dagje uit, is het ook mogelijk om een aanvraag in te dienen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, een ijsje of een schaal met snacks. En het aanbod blijft groeien. ‘Het is hartverwarmend om te zien hoeveel ondernemers willen bijdragen’, zegt Rudy. Hij benadert regelmatig ondernemers voor een bijdrage aan de stichting. Dat kan een donatie zijn, of een bijdrage in natura, zoals een gratis toegangskaartje of een gratis dienst. ‘Als ondernemers hem zien aankomen duiken ze snel weg’, grapt Ivan. Maar Rudy weet wel beter. ‘Laatst sprak ik de nieuwe eigenaar van een ijssalon die ons altijd sponsort. Ik was benieuwd of ook deze nieuwe eigenaar weer wilde meedoen. ‘Natuurlijk’, zei hij meteen. Er was geen enkele twijfel. Dat is toch mooi?’

Tot ik erbij neerval

Rudy richt zich vooral op het opbouwen en onderhouden van contacten met ondernemers. Ivan onderhoudt de website en regelt bandjes voor het jaarlijkse benefietfestival van RMRH. De sponsoring, donaties en de opbrengst van het muziekfestival zijn de grootste bronnen van inkomsten voor de stichting. De beide heren zijn er dagelijks mee bezig. Op de vraag hoelang ze zich nog blijven inzetten voor de stichting, hoeven ze niet lang na te denken. ‘Tot ik erbij neerval’, en ‘Zolang ik het kan’, klinkt het in koor.

Doneren of sponsoren

Particulieren of ondernemers die willen doneren, kunnen contact opnemen met Rudy Spanhak: rudy@rmrh.nl.

Bekijk Stichting RMRH op de sociale kaart
Tips bij financiële krapte

Tips bij financiële krapte

Meer tips bij financiële krapte? Bekijk deze pagina!

Ga naar de pagina 'Tips bij financiële krapte.'

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!