Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

Aa-landen

In de groene wijk Aa-landen geniet je volop bij recreatieplas Wijde Aa en de natuurzone ‘Groene Vinger’. Kinderen bouwen elk jaar de mooiste onderkomens in hun Huttendorp. Benieuwd wat er voor jong en oud nog meer te doen is? Hieronder vind je alle activiteiten bij jou in de buurt. En ook interessante vrijwilligersvacatures en alle hulpoproepjes van wijkgenoten. Lees verder en doe of help gezellig mee.

Aa-landen

Oproepen uit de wijk

Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door Robin op 16 mei

Vraag: Wandelmaatje

oproep
aa-landen
activiteitenbegeleiding
Geplaatst door Ramon op 11 juni

Vraag: Shoppen met oudere dame

oproep
aa-landen
samen & ontmoeten
maatjes
Geplaatst door Joyce JP van den Bent Stichting op 11 juni

Vraag: Hulp bij tuinonderhoud

oproep
aa-landen
natuur en tuin
Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door Agnes Wille op 1 mei

Vraag: De paden op, de lanen in!

oproep
aa-landen
welzijn & zorg
samen & ontmoeten
maatjes
Is vervuld
Geplaatst door Petra (RIBW) op 1 juni

Vraag: Spoed: pakket halen bij voedselbank

oproep
aa-landen
vervoer
welzijn & zorg

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep
“Met de buurtkamers bieden we ouderen perspectief. Ik ken een vrouw die een parelketting omdoet als ze ernaartoe gaat. Het is echt een uitje voor haar. Dat is toch fantastisch? ”
Marlous Holster

‘Je kunt hier écht van betekenis zijn voor iemand’

Als adviseur programmering bij WijZ Welzijn coördineert Marlous Holster laagdrempelige buurtkamers op verschillende plekken in Zwolle. Wijkboerderij de Eemhoeve in de Aa-landen is zo’n buurtkamer. Hier kunnen ouderen elkaar ontmoeten in een groene omgeving, activiteiten doen of gewoon even een kopje koffie drinken.

Wat is een buurtkamer precies?

'Een buurtkamer is een locatie in de wijk waar ouderen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. ‘Lichtjes in de stad’, noemen we ze ook wel. Je kunt er even een bakje koffie drinken en een praatje maken, of er de hele middag doorbrengen en deelnemen aan activiteiten. Enkele buurtkamers zijn gekoppeld aan een thema. Zo hebben we de Beweegbuurtkamer in Zwolle-Zuid en de Bovenkamer bij woon-zorgcentrum De Rivierenhof, waar mensen terechtkunnen met vragen over het geheugen. Bij VV Berkum komen ouderen bij elkaar in de voetbalkantine en kunnen ze naar de trainende pupillen kijken.’

Lees verder

Activiteiten in de wijk

Buurtkamer de Eemhoeve

Geplaatst door WijZ Welzijn
  • Di. 18 jun. van 13:00 tot 15:15
  • De Eemhoeve
activiteit
aa-landen
activiteitenbegeleiding
welzijn & zorg
samen & ontmoeten

Voorlichting ontmoeten voor vrouwen

Geplaatst door Travers Welzijn
  • Di. 18 jun. van 10:00 tot 12:30
  • Wijkboerderij De Eemhoeve
activiteit
aa-landen
informatie & advies
cultuur & amusement

Mozaïek

Geplaatst door Travers Welzijn - Holtenbroek
  • Wo. 19 jun. van 10:00 tot 13:00
  • De Drijber
activiteit
aa-landen
informatie & advies
samen & ontmoeten

55Plus Schaakt, Jij ook?

Geplaatst door 55Plus Schaakt
  • Di. 18 jun. van 14:30 tot 16:30
  • Sionskerk
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten
hobby & creatief

Everybody

Geplaatst door SportService Zwolle
  • Wo. 19 jun. van 17:30 tot 18:30
  • Beulakkerwiede
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Volg een cursus bij SWA

Zin in een boeiende cursus of workshop? Die volg je gewoon in jouw eigen wijk. Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen heeft namelijk veel moois in petto voor nieuwsgierige, sportieve en creatieve buurtbewoners. Denk bijvoorbeeld aan aquarelleren, acrylschilderen, markertekenen en keramiek. Volg een cursus weerkunde, doe mee met volleybal of ontspan tijdens yoga. Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is er de kinderkookclub. Het complete cursusaanbod wordt gecoördineerd door een vrijwilliger en vind je in wijkblad AAKWA en op de website van SWA. Wat je betaalt voor een cursus of workshop - gegeven door vakmensen - is enkel om de kosten te dekken. Aanmelden gaat gemakkelijk via het online inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Bel dan met de infobalie: 038 - 453 98 13, of mail naar info@wijkgemeenschapaalanden.nl. Of bezoek SWA in Multi Cultureel Centrum De Bolder, adres: Dobbe 29. Je bent van harte welkom.

Vind een organisatie bij jou in de buurt

Op deze site vind je alle organisaties die in Zwolle daginvulling of vrijwilligerswerk bieden, meewerken aan maatjesprojecten of activiteiten op touw zetten voor omwonenden. Doorzoek de database op wijknaam of op onderwerp, bijvoorbeeld ‘creatief’, ‘kinderen’ of ‘senioren’. Je ziet dan direct - in een lijst of op de kaart - waar je in jouw buurt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen op dat gebied. Wil je er hulp bij? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Ontdek organisaties
Meld je organisatie of initiatief aan

Meld je organisatie of initiatief aan

Biedt jouw Zwolse organisatie daginvulling of vrijwilligerswerk? Of maken jullie maatjesprojecten of activiteiten voor de buurt, wijk of stad mogelijk? Dan voegen wij jouw organisatie of initiatief graag toe aan de sociale kaart. Dit is het overzicht van organisaties op het gebied van welzijn, maatschappelijke dienstverlening en gezondheidszorg. Zo kan iedereen in Zwolle jullie snel vinden en ontdekken wat jullie doen, waarom en voor wie. Meld je organisatie eenvoudig aan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Meld organisatie aan

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!