Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer

SamenDieren

Hou je van dieren, dan ben je hier op de juiste plek. SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties - verenigd in Dierenteam Zwolle - zetten zich in voor dierenwelzijn. Op deze website ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, -activiteiten en -vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

SamenDieren

Een kijkje bij Flappus: Dierenparadijs als tussenstop richting adoptie

De Zwolse Mirjam van Huet zoekt twee nieuwe huisgenootjes, cavia’s. Ze besluit ze niet in een commerciële dierenwinkel te kopen, maar bij de Zwolse dierenopvang Flappus. Een verslag van de adoptie én een inkijkje in wat met recht ‘de ark van Noach van Zwolle’ mag worden genoemd.

Lees verder!

Oproepen gericht op dieren

Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door MoniqueK op 7 april

Vraag: Met spoed vrijwilligers voor honden uitlaten

oproep
aa-landen
dierenwelzijn
maatjes

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Mensen - én dierenwelzijn gaat hand in hand!

Wist jij dat er tijdelijke opvang van dieren mogelijk is in gevallen van nood? En zelfs mensen hun dier bij zich kunnen houden en maatschappelijke instanties huisdieren toelaten? We weten hoe bijzonder de band kan zijn tussen mens en dier en dat het samen blijven met het huisdier juist een positieve rol kan spelen bij het herstel.

Lees verder

Een huisdier vraagt om veel verantwoordelijkheidsgevoel

Een huisdier hebben is ontzettend leuk, maar vraagt ook om veel verantwoordelijkheidsgevoel. Soms levert een te snelle beslissing problemen op. Weet je bijvoorbeeld voldoende over je huisdier? Wist je dat er in Zwolle organisaties zijn die jou graag helpen bij vragen rondom je huisdier?

Lees verder

Vacatures gericht op dieren

Dierenweide 't Spiekertje zoekt:

Dierenverzorger

vrijwilligersvacature
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
dierenwelzijn
vrijwilligersvacature
stedelijk
dierenwelzijn
natuur en tuin
Stichting Mendoo zoekt:

Gastgezinnen voor huisdieren gezocht!

vrijwilligersvacature
stedelijk
dierenwelzijn
welzijn & zorg
Bewoners Werkplaats Dieze, Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes zoekt:

Vrijwilligers voor dierverzorging

vrijwilligersvacature
dieze/diezerpoort
dierenwelzijn
Stichting Flappus zoekt:

Beestachtig leuke vrijwilligers

vrijwilligersvacature
berkum
collectes & goede doelen
dierenwelzijn
natuur en tuin

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature
Zwolle is de meest diervriendelijke gemeenten van Nederland!

Zwolle is de meest diervriendelijke gemeenten van Nederland!

Wat Zwolle uniek maakt: dat alle dierenorganisaties samenwerken in het Dierenteam Zwolle. Dat is iets om trots op te zijn!

Lees verder

Leren over dieren, hartstikke leuk

SamenDieren leert Zwolse inwoners - jong én oud - graag over hun harige, gevederde, gepantserde en geschubde stadsgenoten. Dit gebeurd op verschillende manieren en op verschillende plekken. Op de kinder- en wijkboerderijen staan bijvoorbeeld educatieve informatieborden. Hierop lees je bij welk dier je staat en wat de verzorging hiervan met zich meebrengt. Denk je erover om een huisdier aan te schaffen? Dan kun je advies krijgen over wat hierbij komt kijken, hoe je jouw nieuwe metgezel het best verzorgt, wat dit kost en hoe je hem/haar goed leert kennen.

Leer meer over dieren, lees verder!

Informatie en activiteiten

Naast uitgebreide informatie over dieren vind je op deze site ook gezellige en interessante activiteiten die te maken hebben met dieren, hun verzorging en hun welzijn. De reptielenmiddagen en schaapsscheerdersfeesten zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken, ook voor kinderen. En wat te denken van de jaarlijkse Dierenwelzijnsmarkt? Natuurlijk brengen we hier ook regelmatig leuke nieuwtjes, wist-je-datjes en mooie verhalen over dieren en hun verzorgers. Heb je een specifieke vraag over dieren(welzijn)? Stel deze gerust aan een van de dierenorganisaties.

Activiteiten gericht op dieren

Dieren verzorgen (De Pol)

Geplaatst door WerV - Dimence/WijZ
  • Ma. 27 mei van 09:00 tot 12:00
  • Wijkcentrum de Pol
activiteit
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
activiteitenbegeleiding
dierenwelzijn

Dierendagactiviteit zaterdag 5 oktober 2024

Geplaatst door Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes
  • Za. 5 okt. van 10:00 tot 16:00
  • Dierenweide dieze oost
activiteit
dieze/diezerpoort
dierenwelzijn
cultuur & amusement
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Dierenweide Kakel & Co

Onderaan de Hasselterdijk in Stadshagen vind je de kleinschalige dierenweide Kakel & Co. Op een prachtige locatie tussen stad en water wonen schapen, geiten, konijnen, kippen en eenden. Een team van twintig vrijwilligers verzorgen de dieren, onderhouden het terrein en de gebouwen en laten de wijkbewoners kennismaken met natuur, dierverzorging en alles wat daarbij komt kijken.

Ga naar Kakel & Co

‘We zijn een dierenweide én een ontmoetingsplek voor de buurt’

René te Wierik richtte tien jaar geleden Stichting de Knuffelkonijntjes op. Sinds begin juli is de stichting ondergebracht bij Dierenweide Dieze Oost. Met behulp van Harold van den Berg van Travers Welzijn en met vrijwilligers toverde hij de oude kinderboerderij De Ramshorst aan de Hogenkampsweg om tot een gezellige dierenweide waar het goed toeven is voor dieren, vrijwilligers en bezoekers.

Lees hier zijn verhaal

Dierenteam Zwolle

De volgende organisaties zijn aangesloten bij Dierenteam Zwolle, net als de Dierenbescherming, de Dierenpolitie, de Stadsdierenarts, Dienstkring Dierenartsen Zwolle en Kynologenclub Zwolle. 

DierenVoedselBank Zwolle

DierenVoedselBank Zwolle

Stichting DierenVoedselBank Zwolle ondersteunt Zwolse huishoudens die in financiële moeilijkheden verkeren bij de verzorging van hun huisdier. Met voedselpakketten en advies, maar als het nodig is ook met diergerelateerde producten zoals een mand of riem.

Zwols Dierenasiel

Zwols Dierenasiel

Het Zwols Dierenasiel vangt dieren op totdat ze worden herplaatst bij een liefdevolle, passende eigenaar. Daarnaast adviseren ze diereneigenaren over hun huisdieren en helpen ze bij vraagstukken op het gebied van diergedrag en dierverzorging.

Stichting Flappus

Stichting Flappus

Stichting Flappus vangt (zwerf)dieren op die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun baasje kunnen blijven. Ook vangen zij wilde dieren op die na de tijdelijke opvang weer worden uitgezet in het wild.

Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeve is een ontmoetingsplek waar mens en natuur samenkomen en kinderen vrijuit kunnen spelen. Er is een speelboerderij met dieren, een bistro en je kunt een wandeling maken door de moestuinen en belevenistuinen.

Stichting Avifauna Zwolle

Stichting Avifauna Zwolle

Stichting Avifauna Zwolle brengt alle broedende roofvogels en uilen in de gemeente Zwolle in kaart. Daarnaast vangen en ringen zij vogels voor onderzoek en dragen ze bij aan de bescherming van stadsvogels.

Stichting Blijf van mijn Dier

Stichting Blijf van mijn Dier

Stichting Blijf van mijn Dier helpt mensen die een zorgtraject ingaan met tijdelijke opvang voor hun huisdier. Zij brengen deze huisdieren tijdelijk onder bij gastgezinnen totdat de eigenaar weer zelf voor het dier kan zorgen.

Kinderboerderijen Zwolle

Kinderboerderijen Zwolle

Stichting Kinderboerderijen Zwolle is de stichting die de kinderboerderijen in park Wezenlanden en park Eekhout beheert. Hun missie: iedereen in Zwolle op een ongedwongen en educatieve manier in contact brengen met dieren en de natuur.

Dierenambulance Zwolle

Dierenambulance Zwolle

Stichting Dierenambulance Zwolle is een vrijwilligersorganisatie die zich 24/7 inzet voor zieke, gewonde en gevonden dieren in de gemeente Zwolle. Zij verlenen hulp aan dieren in nood en vervoeren dieren naar een dierenarts of dierenpension.

Dierenweide Berkum

Dierenweide Berkum

Een prachtige dierenweide in Berkum. Van schapen tot geiten, konijnen en cavia’s: er is van alles te zien en te beleven. Je vindt de dierenweide aan de van ’t Hoffpad, aan het eind van de Lorentzlaan.

Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes

Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes

Iedereen kan bij deze dierenweide langskomen om de vele dieren te knuffelen en meer over ze te leren. De organisatie gaat ook op pad met de konijntjes en tovert een lach op het gezicht bij demente ouderen en kinderen in het ziekenhuis.

Wijkboerderijen Travers Welzijn

Wijkboerderijen Travers Welzijn

Kom langs bij één van de wijkboerderijen van Travers Welzijn en geniet van dieren en de natuur. In de Aa-landen vind je Wijkboerderij de Eemhoeve, in Holtenbroek zit Wijkboerderij de Klooienberg en in Zwolle-Zuid bevindt zich Wijkboerderij de Schellerhoeve.

Zone.college

Zone.college

Het Zone.college in Zwolle biedt verschillende opleidingen, waarin studenten leren met hoofd, hart en handen. Eén van deze opleidingen focust zich op duurzaamheid, dieren en de groene sector waardoor ook het Zone.college onderdeel uitmaakt van Dierenteam Zwolle.

Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle

De Gemeente Zwolle werkt samen met Dierenteam Zwolle aan dierenwelzijn in Zwolle.

‘Ik krijg hier rust in mijn hoofd’

‘Ik krijg hier rust in mijn hoofd’

Op Wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle-Zuid kunnen mensen terecht voor een zinvolle daginvulling. Er zijn dieren om te verzorgen, tuinen om in te werken en volop klussen om uit te voeren. Marcel is een van de 60 vrijwilligers. Samen met coördinator van de wijkboerderij Bert Palland vertelt hij over het werk op de Schellerhoeve. ‘Ik krijg hier rust in mijn hoofd.’

Lees zijn verhaal

DierenVoedselBank

Ben jij op zoek naar een steuntje in de rug bij het levensonderhoud van je huisdieren? Stichting Dierenvoedselbank Zwolle ondersteunt Zwolse huishoudens die in financiële moeilijkheden verkeren om hun huisdieren toch een goed leven te kunnen geven. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk ondersteuning krijgen bij de voeding voor je huisdier. Ook wanneer je niet aan de inschrijfvoorwaarden voldoet kun je contact opnemen, dan kijkt de DierenVoedselBank met je mee of er toch mogelijkheden zijn. Onder voorbehoud van de beschikbare voeding vindt er maandelijks een uitgifte plaats.

Wil jij juist iets bijdragen aan de DierenVoedselBank? Je kunt een voerdonatie langsbrengen bij het afgiftepunt of deze bij je thuis op laten halen. Ook een financiële donatie is welkom, dit kan eenvoudig via hun website.

Een veilig thuis voor dieren

Rianne Haaijema is oprichter van Blijf van mijn Dier, een organisatie die dieren van slachtoffers van huiselijk geweld opvangt. De organisatie voorkomt dat slachtoffers langer dan nodig in een onwenselijke situatie blijven, omdat ze hun dier niet willen achterlaten. Met een netwerk van gastgezinnen biedt de organisatie dieren én hun baasjes een veilige plek.

Lees hier haar verhaal

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!