Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
nieuws

Terugblik op 2023!

Dinsdag 2 april 2024

Wat een jaar was 2023 voor SamenZwolle! Met een recordaantal bezoekers bij onze professionalsbijeenkomst, een flinke stijging in websiteverkeer en bijna 300 opgeloste oproepen, hebben we samen met jullie echt impact gemaakt. Naast het lanceren van een gloednieuwe nieuwsbrief 'Cultuursensitief werken,' hebben we met enthousiasme aan maar liefst 11 themapagina's/projecten gewerkt. En dit is nog maar het begin! Samen gaan we voor een nog beter 2024.

Infographic 2023: Bekijk onze resultaten!

Recordaantal bezoekers professionalsbijeenkomst!

Met bijna 100 deelnemers en 70 organisaties hebben we een nieuw bezoekersrecord gehaald tijdens de professionalsbijeenkomsten van SamenZwolle. Professionals vanuit verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook gemeente, kinderopvang, culturele instellingen en het onderwijs kwamen bij elkaar om informatie te delen en te netwerken. Dit onderstreept niet alleen de groeiende belangstelling voor het gebruik van het platform SamenZwolle, maar ook het groeiende netwerk van professionals dat betrokken is bij ons streven naar een hechtere gemeenschap.

Websitebezoekers

Net als vorig jaar zagen we een stijging in websitebezoekers, maar dit jaar stegen we met gemiddeld bijna 1000 bezoekers per maand! De piek lag in de maand december, met maar liefst 10.046 bezoekers. Onze meest bezochte pagina's waren de oproepenpagina, de sociale kaart en 'Tips bij financiële krapte.' Resultaten waar we stiekem wel erg trots op zijn!

6.291
bezoekers in 2021
6538
bezoekers in 2022
7494
bezoekers in 2023

Oproepen

Misschien wel het meest inspirerende aspect van ons werk is de inspanning van Zwollenaren om bijna 300 oproepen op te lossen, waarbij Zwollenaren hulp hebben geboden aan degenen die het het hardst nodig hadden in onze stad. Opvallend was de groei in vraag naar maatjes voor jongeren met autisme, verzorging van huisdieren en vervoersvragen.

31%

klussen/tuin

30%

maatjes/gezelschap

5%

taalvragen

3%

boodschappen

31%

overig

Abonnees nieuwsbrieven

In 2023 brachten we met positieve reacties onze nieuwsbrief 'Cultuursensitief Werken' tot leven! De eerste editie werd verzonden naar 155 abonnees. Met al onze nieuwsbrieven samen hebben we maar liefst 2092 mensen bereikt, en dat aantal groeit gestaag! Met elke editie verspreiden we activiteiten, organisaties, en kennis voor en door diverse doelgroepen. Wil jij je ook graag abonneren op (één van) onze nieuwsbrieven? Dan kan dat via onderstaande link!

Abonneer nu!
Samen Zwolle
804 abonnees
Samen Ouderen
515 abonnees
Voor organisaties
618 abonnees

11 projecten

Het afgelopen jaar hebben we aan 11 projecten gewerkt, elk gericht op belangrijke thema's die onze gemeenschap raken. Aan ieder project hangt een speciale themapagina, waarop we activiteiten, informatie, organisaties en initiatieven delen die bij het betreffende thema horen. We zijn dankbaar voor de waardevolle input van de organisaties die hebben bijgedragen aan deze projecten! Bekijk de verschillende themapagina's hier:

Tips bij financiële krapte

Tips bij financiële krapte

Tips bij eenzaamheid

Tips bij eenzaamheid

SamenTaal

SamenTaal

SamenDieren

SamenDieren

SamenOuderen

SamenOuderen

SamenMaatjes

SamenMaatjes

Vluchtelingenhulp

Vluchtelingenhulp

De Wensboom

De Wensboom

SamenDementievriendelijk

SamenDementievriendelijk

Zinvolle daginvulling

Zinvolle daginvulling

Focus 2024

2024 zijn we feestelijk gestart met onze campagne 'Het online prikbord', ontworpen om ons platform nog bekender te maken bij de Zwollenaren. Aankomende maanden gaan we hier uiteraard mee verder! Maar dat is niet alles: We duiken ook diep in de gebruiksvriendelijkheid van ons platform, want we geloven dat elke Zwollenaar moeiteloos toegang moet hebben tot de schat aan mogelijkheden die SamenZwolle te bieden heeft! Met passie en vastberadenheid maken we van 2024 een jaar waarin verbinding en gebruiksgemak hand in hand gaan!

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!